Københavns Universitet ansætter prof. dr.med. Albert Gjedde

Del

Forskningsleder med internationalt format i spidsen for det nye Institut for Neurovidenskab og Farmakologi på Københavns Universitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet ansætter professor, dr.med. Albert Gjedde som institutleder for Institut for Neurovidenskab og Farmakologi. Instituttet er det eneste i Danmark med særligt fokus på grundvidenskabelig hjerne- og nerveforskning.

Instituttet blev oprettet i 2007 som led i fakultetets strategiske satsning på neurovi-denskaben. Fakultetets vision er at det unge institut skal rumme spydspidsforskning og kunne markere sig på den internationale scene med frontforskning.

Albert Gjedde er en meget anerkendt og ambitiøs forskningsleder, og han har ønske om at udbygge instituttets samarbejde med andre stærke forskningsmiljøer såvel nationalt som internationalt.

”Jeg ser det som min fornemste opgave at få markeret instituttet på verdenskortet”,
siger Albert Gjedde. ”Min plan er at få fremdrift i den tværvidenskabelige forskning og styrket samspillet mellem grundforskning og klinikken. Det er her der er spændende nye landvindinger at høste til glæde for vores konkurrenceevne og i sidste ende for patienter-ne”.

Dekan Ulla Wewer udtaler: ”Med Albert Gjedde som institutleder skaber vi et unikt køben-havnsk forskningsmiljø, der skal blive et fyrtårn, som de mange dygtige neuroforskere verden over kan orientere sig mod”.

Albert Gjedde er læge og dr.med. fra 1983. Han har solid erfaring med forskningsledelse af store videnskabelige miljøer, både i udlandet og Danmark. Han har bl.a. været direktør på Montreal Neurological Institute i Canada i fem år og har senest været med til at etable-re PET-centret ved Århus Universitetshospital. Hans stærke internationale netværk illu-streres også ved, at han er adjungeret professor ved Johns Hopkins Hospital i USA og pro-fessor i neurologi og neurokirurgi ved McGill University i Canada. Et af de videnskabelige gennembrud der placerede Albert Gjedde i forskningens frontlinie, var i 1996, hvor hans gruppe påviste tankens hastighed ved hjælp af hjerneskanninger. Den menneskelige be-vidsthed er stadig et område, der optager Albert Gjedde.

Albert Gjedde tiltræder stillingen som institutleder for Institut for Neurovidenskab og Far-makologi den 1. december 2008. Han kommer fra en stilling som klinisk professor ved Århus Universitetshospital.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet er landets største miljø for sundhedsvidenskabelig forskning og uddannelse og spænder fagligt over biomedicinsk forskning, translationel forskning, klinisk forskning og forskning i folkesundhedsvidenskab. Fakultetet har 1.800 ansatte og 4000 studerende.

Yderligere oplysninger: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, att. dekan Ulla Wewer, Tlf. 3532 7051, mobil 28757051 eller Albert Gjedde, tlf. 89493029, mobil 21788531 eller www.sund.ku.dk

Information om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Blegdamsvej
2200 København N

+45 35 32 79 00http://www.sund.ku.dk

Følg pressemeddelelser fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet