Zombier, gør det selv-kemishow og speedforedrag: Få AU-forskning hjem i din stue
Lav dit eget kemi-eksperiment. Dyk ned i epidemiernes historie i Steno Museets kælder. Følg med horror-forskeren ind i mørket i zombielandet ’Haunted House’. Forskningens Døgn på Aarhus Universitet er i år virtuel. Vær med onsdag den 28. april kl. 14-20 og bliv klogere på verden omkring dig – hjemme hos dig selv.
Når Aarhus Universitet afholder Forskningens Døgn, skal du normalt møde op i Stakladen.
Men i år kommer vi til dig.
På grund af COVID-19 bliver Forskningens Døgn 2021 virtuel. Onsdag den 28. april kan du derfor fra kl. 14 til 20 få spændende forskning hjem i din stue – ganske gratis.
Det virtuelle Forskningens Døgn består blandt andet af en række videoer med shows og rundvisninger, som du kan se, når det passer dig. Du kan for eksempel finde din indre kemiker frem og lade dig guide af de studerende fra Kemishow til at lave spændende og sikre kemiforsøg derhjemme. Eller du kan tage med ned i Steno Museets kælder på en guidet tur i epidemiens historie fra pesten til COVID-19. Her kan du høre museumsinspektør Morten Arnika Skydsgaard fortælle, hvorfor et samfunds indretning og sammenhængskraft altid har haft stor betydning for bekæmpelse af epidemier. Besøg også gyserhuset ’Haunted House’ sammen med horror-forsker Mathias Clasen, og hør, hvorfor vi har brug for gys, gru og horror i vores liv.
49 forskere gør dig klogere gennem speedforedrag på Zoom
Ud over videoerne med shows og rundvisninger består det virtuelle Forskningens Døgn på Aarhus Universitet af 73 live-streamede speedforedrag fra kl. 14 til 20. Her sidder veloplagte AU-forskere klar til at formidle deres forskning via Zoom – og du kan stille spørgsmål i chatten.
Speedforedragene handler om alt fra Grundtvig til GameStop-aktier – vælg for eksempel blandt følgende titler:
- Besøg det koldeste sted i universet
- Arv og miljø – hvorfor er vi mennesker forskellige?
- Falsk negativ? Forstå begreber bag COVID-19-testene
- Kan musik lindre søvnbesvær?
- Doggerland – et forhistorisk landskab g(l)emt under Nordsøens bølger
Find det samlede program, og læs mere om det virtuelle Forskningens Døgn på www.au.dk/fd, hvor du også kan tilmelde dig arrangementet og få tilsendt nyheder m.v.
Foto: Dystopia Entertainment
Nøgleord
Kontakter
Charlotte Boel, e-mail cbo@au.dk, mobil 3069 8081
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
NÆSTEN 6.000 UNGE VIL HELST STUDERE PÅ AARHUS UNIVERSITET15.3.2021 17:49:27 CET | Pressemeddelelse
Knap 6.000 ansøgere har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet. Det viser de foreløbige ansøgertal i kvote 2.
Konference på Aarhus Universitet: Hvad gør digitalisering ved vores samfund?2.3.2021 10:39:10 CET | Pressemeddelelse
Politolog Francis Fukuyama, Microsoft-topchef Marianne Dahl og finansminister Nicolai Wammen er blandt debattørerne, når Aarhus Universitet sætter digitalisering og demokrati til debat på årets MatchPoints-konference d. 27.-29. maj. Tilmeldingen er åben nu.
Fire talentfulde AU-studerende modtager Dronning Margrethe II's rejselegat 20209.9.2020 10:00:19 CEST | Pressemeddelelse
Historisk madkultur, offentlig ledelse, lungesygdomme og exoplaneter. Fagfelterne hos de fire modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2020 spænder vidt – og de fire talentfulde kandidatstuderende fra Aarhus Universitet kan nu udvide deres faglige horisont med studieophold i udlandet.
10.158 går efter en uddannelse på Aarhus Universitet5.7.2020 17:19:13 CEST | Pressemeddelelse
Som forventet er søgningen til landets videregående uddannelser steget i år – det gælder også for Aarhus Universitet, som har modtaget 5 pct. flere førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Stor fremgang ses på ingeniør- og it-uddannelserne. Det viser de foreløbige tal.
Forventer flere ansøgere efter corona: AU skaber 539 nye studiepladser22.6.2020 12:44:56 CEST | Pressemeddelelse
Coronakrisen kan få flere unge til at søge ind på de videregående uddannelser, og derfor har regeringen bedt universiteterne oprette flere studiepladser. AU udvider blandt andet på ingeniørområdet.
Christian Buur bliver ny innovationschef på Aarhus Universitet5.5.2020 12:14:56 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har ansat Christian Buur som ny innovationschef. Han kommer fra en stilling som CEO i Unisense, en højteknologisk virksomhed der er specialiseret i udvikling og produktion af sensorer til mikrobiologisk forskning inden for biogeokemi og biomedicin samt i industrielle sensorer inden for vandsektoren. Unisense er en spinout-virksomhed fra AU.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum