DGI

Zeshan Yusaf er Årets træner i DGI: Han hjælper børn, unge og voksne til bedre liv

Del

Zeshan Yusaf inkluderer alle uanset baggrund og psykiske udfordringer og får det bedste frem i medlemmerne både i og uden for bokseringen i foreningen Fightworld i Valby. 23. oktober blev han kåret som Årets træner i DGI.

Zeshan Yusaf fra foreningen Fightworld i Valby er Årets træner i DGI.
Zeshan Yusaf fra foreningen Fightworld i Valby er Årets træner i DGI.

Zeshan Yusaf hjælper børn, unge og voksne i foreningen Fightworld i Valby til et godt liv. Han er en træner helt udover det sædvanlige, der med sin personlighed også har hjulpet flere med psykiske udfordringer og diagnoser. Nu har DGI kåret ham som Årets træner 2020 – udvalgt 100 kandidater fra hele landet. Prisen er på 50.000 kroner.

I Fightworld skaber Zeshan Yusaf et sundt fællesskab med plads til alle, hvor han formår at få folk til at vokse, så de træffer bedre og sundere beslutninger for dem selv. Det gør han med gode værdier om et positivt menneskesyn, humor, disciplin, hårdt arbejde og troen på aldrig at give op.

Foreningens medlemmer betyder så meget for den 36-årige thaibokser, at han også gerne stiller op til skole-hjem-samtaler, hvis der er behov for det. Han er på alle måder en rollemodel, og det sendte ham til tops blandt de 100 kandidater, der i år kæmpede om titlen som Årets træner.

Blev overrasket under træning

DGI overraskede Zeshan Yusaf med titlen som Årets træner midt under træningen fredag den 23. oktober, hvor han fik overrakt diplom og blomster og blev hyldet af sine medlemmer. 

Og Zeshan Yusaf var overvældet:

”Det er mega stort og en superfed anerkendelse. Adrenalinen kører mere nu, hvor jeg står med diplomet i hånden, end når jeg træner. Vi siger at Fightworld er mere end en klub, og det har vi bevist igen med denne pris." 

Hanne Lene Hauggaard fra DGI’s hovedbestyrelse er med i juryen, der udvælger Årets træner:

”Zeshan Yusaf var den træner, der stak ud og rørte os lidt mere end alle de andre. En ildsjæl med hjertet på rette sted, der giver langt mere end blot den ugentlige træning. Han er foreningens driver og tovholder, og med sit engagement og sin dedikation er han en kæmpe rollemodel for de børn og unge, der kommer der,” siger hun.

Hjælper unge til bedre liv

Liv Østergaard står bag nomineringen af Zeshan Yusaf og er selv instruktør i foreningen.

”Det betyder alt, at vi har Zeshan som instruktør. Uden ham hang Fightworld ikke sammen,” siger hun.

I nomineringen beskriver hun blandt andet, hvordan han har hjulpet flere med psykiske udfordringer og diagnoser til bedre liv.

Han ydede også en kæmpe indsats under coronanedlukningen, hvor han holdt medlemmerne i gang med hjemmetræningsprogrammer, challenges og konkurrencer. Og så renoverede han lige Fightworlds lokaler, så medlemmerne havde noget at glæde sig til, når de kom tilbage.

Liv Østergaard beskriver Zeshan Yusaf som en træner, der ser et større potentiale i alle andre, end man selv kan se:

”Han flytter de her unge mennesker fra at have alle mulige forskellige problemer til at tro på dem selv. Zeshan får dem til at indse, at de selv har noget at byde på. Når de opdager det, opfører de sig simpelthen anderledes og træffer bedre valg.”

Årets træner hyldes på DGI’s årsmøde

Zeshan Yusaf kan nu se frem til at blive hyldet på DGI’s årsmøde den 14. november i Svendborg. Her vil han også få overrakt en check på 50.000 kroner til Fightworld, der kan bruges til en oplevelse i et af DGI’s centre eller til nyt udstyr til foreningen.

I år var 18. gang, at DGI uddelte prisen som Årets træner/trænerteam. Prisen har til formål at hylde og sætte fokus på de mange vigtige frivillige trænere i foreningsdanmark, der hver dag spreder glæder og gør en kæmpe forskel for rigtig mange børn, unge og voksne.

Sidste år løb linedanceren Birgitte Kyhn Nielsen fra Dance In Line – Newline i Nykøbing Falster med titlen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Zeshan Yusaf fra foreningen Fightworld i Valby er Årets træner i DGI.
Zeshan Yusaf fra foreningen Fightworld i Valby er Årets træner i DGI.
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum