home a/s

YOUGOV-MÅLING: Mere end hver anden dansker lader i høj grad oversvømmelser styre deres boligvalg

Del

Hver 10. frygter ’forhøjet vandstand’, der hvor de bor i dag, viser stor spørgeundersøgelse

Tre tilfælde af oversvømmede boliger på få uger på grund af blæst og stigende vandstande afspejler sig nu i danskernes boligvalg.

Det viser en repræsentativ spørgeundersøgelse med besvarelser fra over 2.000 voksne danskere, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home her i starten af året.

Billeder af oversvømmede huse og arealer efter stormflod er sandsynligvis en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor næsten 6 ud af 10 danskere (57 %) i ’høj grad’ eller ’i meget høj grad’ vil lade deres boligjagt styre af risikoen for oversvømmelse, viser spørgeundersøgelsen, der er gennemført fra d. 4. til d. 10. januar i år.

”De mange indslag i tv om boligejere med oversvømmede boliger er nok medvirkende årsag til bekymringen, og ikke mindst omtalen af, at det bliver værre i fremtiden. Det er et væsentligt parameter, når så mange danskere lader sig påvirke af oversvømmelser, og det er godt, at der fra politisk side er fokus på at løse problemerne, der kan have store økonomiske konsekvenser for boligejerne,” lyder det fra boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Cirka hver fjerde (24 %)  svarer desuden, at risikoen for oversvømmelse i ’i nogen grad’ vil styre deres fremtidige boligvalg.

Kun 13 % angiver, at risiko for oversvømmelser kun vil have ’mindre betydning’ eller ’slet ingen betydning’ for deres boligvalg. 6 % svarer ’ved ikke’.

”Inden for de seneste par år kan vi godt mærke, at der er kommet en anden skepsis over for det at bo ved vandet. Det er stadig ekstremt attraktivt, men der er også en lille alarmklokke, der ringer i folks baghoveder. De vil ikke nødvendigvis for tæt på vandet, og hvis et hus gentagne gange har været oversvømmet, så trækker det altså ned,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

3 % svarer desuden i spørgeundersøgelsen, at de har prøvet at have deres nuværende bolig oversvømmet, og at de frygter, at det sker igen. Yderligere 7 % frygter at blive oversvømmet i deres nuværende bolig selv om de ikke tidligere har haft oplevet oversvømmelse.

88 % er ikke bekymrede for oversvømmelser i fremtiden i deres nuværende bolig. 3 % ved ikke.

En lignende måling fra efteråret 2017 viste stort set samme resultat.

”Det tyder på, at boligejerne og boligkøberne – trods den særdeles våde start på det nye år – endnu ikke er blevet mere bekymrede for oversvømmelser det seneste år, end de var i forvejen, lyder det fra Home.

SE VEDHÆFTEDE TABEL MED TAL FOR LANDSDELE OG REGIONER.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 175 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** medio 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum