Kræftens Bekæmpelse

XHALE er blandt verdens bedste apps

Del

XHALE, Kræftens Bekæmpelses rygestop-app til unge, har vundet en international digital pris. Det skete, da appen forleden løb med sejren i kategorien ’Health and Wellbeing’ ved årets ’World Summit Award’.

Næsten 17.000 personer har i 2016 startet et rygestop i appen XHALE fra Kræftens Bekæmpelse. Dermed er de ét skridt nærmere et liv uden tobak. Nu har eksperter vurderet, at appen er blandt verdens bedste sundhedsapps og tildelt XHALE en World Summit Award (WSA) i kategorien ’Health and Wellbeing’.

- Det er fantastisk, at verden har fået øjnene op for vores app. Det er en kæmpe anerkendelse at få. Det bedste er dog, at brugerne er glade for appen, og at den hver dag hjælper unge til at blive røgfri, siger projektleder i Kræftens Bekæmpelse, Caroline Lyng Brandt.

Blandt verdens bedste

World Summit Award under FN er en international digital konkurrence, der uddeler priser til de mest kreative og interaktive apps i en række kategorier. XHALE blev indstillet til konkurrencen af Kulturministeriet og sammen med omkring 400 apps fra hele verden bedømt af en international jury. Kræftens Bekæmpelse har allerede i 2003 vundet en WSA for appen ’Liv med Kræft’, der kan hjælpe kræftpatienter og pårørende med at holde styr på deres kræftforløb.

Om app’en XHALE

XHALE byder blandt andet på videoer med kendte rygestop-ambassadører, coachende videoer fra uddannede rygestoprådgivere, stopplaner og motiverende beskeder. Derudover er der masser af øvelser og gode råd til at klare et rygestop. Undervejs i forløbet kan man f.eks.:

  • Holde øje med hvor mange penge man har sparet ved ikke at købe smøger.
  • Blive opdateret på de ting, der sker med kroppen i løbet af et rygestop.
  • Blogge med andre unge, som er i gang med et rygestopforløb.

Appen ligger klar til download på IOS- og android-telefoner og kan hentes gratis i Google Play og AppStore.

Læs mere på www.xhale.dk 

Se film om XHALE

Nøgleord

Kontakter

Caroline Lyng Brandt, projektleder i Kræftens Bekæmpelse, 35 25 76 80

Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum