Guldborgsund KommuneGuldborgsund Kommune

Wung-Sung, science fiction og forsvundne danskere

Del

Guldborgsund-bibliotekerne byder til efteråret på spændende forfatterbesøg, sjove forestillinger, tankevækkende foredrag og en hel måned dedikeret til science fiction universet!

Efter en skøn sommer, hvor hverdagen mere og mere ligner sig selv igen, er Guldborgsund-bibliotekerne nu klar med et sprængfuldt arrangementsprogram for både børn, unge og voksne. Biblioteket udkommer denne gang med ikke bare én, men hele to arrangementsflyere og det er der en helt særlig grund til. Foruden arrangementsflyeren for efteråret, lancerer biblioteket fra i år en temamåned i september.

”Som noget nyt har vi valgt at prøve kræfter med en temamåned. Det kan være en bestemt genre, vi åbner op og udforsker fra forskellige vinkler, men det kan lige så vel være et bestemt emne, vi sætter fokus på, og som vi gerne vil belyse gennem forskellige aktiviteter sammen med borgerne”, fortæller bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær, der er en af initiativtagere bag temamåneden.  

Temamåned om science fiction
I år er valget faldet på genren science fiction, som i månedens løb vil blive tilgået på vidt forskellige måder. Fx kan du komme med på LitteraGÅtur i Hyde Skov, hvor du sammen med andre drøfter Olga Ravns fremtidsroman De ansatte. Du kan også blive klogere på det tiltagende overvågningssamfund, hvor de sociale medier efterhånden kender os og vores vaner bedre, end vi selv gør i foredraget Overvågningssamfundet – nu og i fremtiden af professor ved Aarhus Universitet, Peter Lauridsen. Eller hvad med at krybe ned i stolen og nyde en af de mange gode sci-fi film, biblioteket byder på?

Der er også aktiviteter til børnene, der fx kan tilbringe et par timer i en fjern galakse i en af de to spændende workshops, hvor der skal fabrikeres henholdsvis UFO’er og lyssabler. Hvad der ellers gemmer sig af sci-fi-arrangementer, kan du læse mere om på guldbib.dk eller på flyeren, som du kan hente på dit lokale bibliotek.

Håndarbejde og spændende foredrag med lokal vinkel
Selvom september i den grad er dedikeret til science fiction, har biblioteket bestemt også andet at byde på i efterårets tre måneder. Er du vild med håndarbejde, kan du fx lære at strikke raglan, når strikdesigner Lene Randorff viser teknikken i en strikkeworkshop på Nørre Alslev Bibliotek. Er du mere til brodering med et stænk af humor, så er broderisten Trine Runge Jessens broderiworkshop helt sikkert noget for dig. Selv børnene kan prøve kræfter med håndarbejde, når Eva Press lærer børnene at væve kendte figurer på Stubbekøbing Bibliotek.

Som altid byder biblioteket også på spændende foredrag – både af forfattere og andre aktører. Et af de helt store navne, der lægger vejen forbi Stubbekøbing Bibliotek i efteråret, er den prisvindende forfatter Jesper Wung-Sung, der blandt andet har skrevet den anmelderoste roman Kvinde set fra ryggen, som er fortællingen om den unge Ida Ilsted fra Stubbekøbing, maler Vilhelm Hammershøis kone, som vi kender fra kunstnerens malerier. Og vi bliver på Falster, når Threin Ottossen og Anne Pilø Melillo gæster Væggerløse Bibliotek og fortæller om tankerne bag deres fælles guidebog 111 steder på Lolland-Falster som du skal se i oktober.

Gribende historier bag dokumentarprogrammer
På Hovedbiblioteket er det en helt anden boldgade, vi befinder os i. I oktober lægger tv-vært Kristian Bech vejen forbi Salen, hvor han fortæller om sit arbejde og om jagten på forsvundne danskere i dokumentarserien Som sunket i jorden, der i januar slog alle rekorder som det mest sete dokumentarprogram på TV2 i 10 år. Du kan også høre Årgang-0 stjernen Stephanie Siguenzas gribende historie om en turbulent opvækst med hele den danske befolkning som tilskuer, når hun i november fortæller om sin barske barndom i foredraget Mit liv som ufrivillig kendt.  

Lidt mindre dramatisk bliver det, når Jan Kjær kommer med gode råd til, hvordan du skaber gode spilvaner for dit barn, der måske indimellem bruger lidt for mange timer foran skærmen. Du kan fx blive klogere på, hvordan spillene fastholder børnene og hvor grænsen går mellem et sundt og et usundt spilforbrug i foredraget Hjælp! Spillet ta’r mit barn.

Derudover byder biblioteket også på hyggelige og livsbekræftende arrangementer, som tæller alt fra babyrytmik og børneforestillinger til lytteklubber og bogcafeerne, der skulle have været afholdt i foråret.

Kig forbi dit lokale bibliotek og hent en flyer eller to sidst i uge 34. Du kan desuden se hele det spændende program for efteråret på guldbib.dk allerede nu.

Kontakter

Sonja Christina Rasmussen, assisterende leder af biblioteket, telefon 2518 0691
Nicolai Gren Hagelskjær, bibliotekar, telefon 5473 1636
Mette Rygaard Poulsen, Kommunikationskonsulent, telefon 5473 2545

Billeder

Forfatter Jesper Wung-Sung gæster Stubbekøbing Bibliotek i oktober. Pressefoto.
Forfatter Jesper Wung-Sung gæster Stubbekøbing Bibliotek i oktober. Pressefoto.
Download
Tv-vært Kristian Bech lægger vejen forbi Hovedbibiblioteket, hvor han fortæller om sit arbejde og om jagten på forsvundne danskere i dokumentarserien "Som sunket i jorden", der i januar slog alle rekorder som det mest sete dokumentarprogram på TV2 i 10 år. Pressefoto.
Tv-vært Kristian Bech lægger vejen forbi Hovedbibiblioteket, hvor han fortæller om sit arbejde og om jagten på forsvundne danskere i dokumentarserien "Som sunket i jorden", der i januar slog alle rekorder som det mest sete dokumentarprogram på TV2 i 10 år. Pressefoto.
Download
Professor Peter Lauridsen fortæller om overvågningssamfundet i anledning af bibliotekets science fiction temamåned. Pressefoto.
Professor Peter Lauridsen fortæller om overvågningssamfundet i anledning af bibliotekets science fiction temamåned. Pressefoto.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

LYD OG LYS TRANSFORMERER KLOSTERKIRKEN22.9.2021 11:07:02 CEST | Pressemeddelelse

Hvad sker der når et gregoriansk kor chanter med en shaman fra Congo? Eller når et Hindu-digt udsættes for en elektronisk vocoder? Og en lysinstallation pulserer og vibrerer til tonerne? På Kulturnatten fredag d. 1. oktober danner Klosterkirken i Nykøbing F. rammen om verdenspremieren på REFRAKTO – et audio-visuelt værk, der transformerer kirkerummet og inviterer alle – på tværs af kulturelle skel – til en sanselig lyd- og lysoplevelse ud over det sædvanlige.

Storstilet helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster offentliggøres16.9.2021 20:51:27 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter. Planen ligger klar, og borgerne inviteres nu til dialog om forslaget, inden der i slutningen af året skal træffes endelig beslutning om planen i byrådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum