Guldborgsund Kommune

Workshop skal tegne linjerne til nyt grønt mødested

Del

Nykøbing får et helt nyt fritidsområde som en del af bydelsudviklingen på Østerbro. Området skal forvandles fra græs til et helt nyt mødested for hele byen. Lige nu efterlyser kommunen idéer til, hvad mødestedet skal byde på, og hvordan det bliver attraktivt at besøge. Idéerne kan deles på en open air-workshop 3. juni.

Området der skal forvandles til Friheden. Foto: Guldborgsund Kommune
Området der skal forvandles til Friheden. Foto: Guldborgsund Kommune

Grønt græs så langt øjet rækker. Det er i dag udsigten på et stort område ved Østerbroskolen i Nykøbing. Området skal nu forvandles og blive til et helt nyt mødested for hele byen under navnet Friheden.

Men hvordan det skal se ud, og hvad det skal byde på af aktiviteter, det ligger ikke fast. Det inviterer Guldborgsund Kommune nu alle til at dele deres idéer til.

-  Vi spørger nu alle interesserede helt åbent – hvilke aktiviteter skal der være? Hvilke ting mangler der i dag? Og hvordan skal det se ud for at give et løft til bydelen? Det er vigtigt for os at ramme de rigtige behov, så vi håber, at rigtigt mange vil dele deres idéer og tanker med os, siger formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

 
Open air-workshop 3. juni

3. juni mellem klokken 12 – 16 inviterer kommunen sammen med sine samarbejdspartnere i området til open air-workshop, hvor de mange idéer skal i spil.

Der er lagt op til et alsidigt program med alt fra boksning til kunst. Alt sammen for at få gang i snakken om området. Med på dagen er både foreninger, skolen, naboer, kommunen og arkitekten, der skal tegne Friheden.

- Vi er rigtigt glade for den store opbakning, vi har mødt til den her dag. Vi håber, at de mange forskellige aktiviteter kan inspirere til en masse gode snakke, så vi får så mange idéer på bordet som muligt. Vi vil rigtigt gerne høre alt, hvad der er på hjerte - positivt som negativt. Alt skriver vi ned og tager med i den videre proces, når området skal tegnes og etableres, siger udvalgsformanden. 

Workshoppen foregår på græsplænen mellem Østerbroskolen og hundeparken på Østerbro. Der er indgang via Østerbroskolen, hvor der tages imod og deles program ud for dagen. Deltagerne kan ankomme i hele tidsrummet.

 

FAKTA OM FRIHEDEN:

Friheden gennemføres som en del af den bydelsudvikling, som er i gang på Østerbro. 

Placeringen bliver mellem Østerbroskolen og den nuværende hundepark.

Realdania og Lokale og Anlægsfonden (LOA) støtter Friheden gennem puljen "Fælles Rum".

Formålet er at bidrage til større sammenhængskraft og social balance i byerne på tværs af boligkvarter, økonomi og social baggrund.

Guldborgsund Kommune har fået tilsagn om at modtage op til fem millioner kroner, mens kommunen selv skal finansiere samme beløb.

Som optakt til workshoppen har der været en række dialogmøder med nogle af de interessenter, der har størst interesse i Friheden. Det er fx naboerne på Egevænget, Østerbroskolen, Oasen, boligselskaberne i området og projektet ”Her hvor vi bor”. 

Anlægsfasen går i gang i efteråret 2021, mens Friheden forventes indviet i foråret 2022.

Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue skal i samarbejde med Guldborgsund Kommune og den antropologiske analysevirksomhed Gemeinschaft udvikle Friheden til et uformelt mødested for børn, unge og voksne.

Udviklingsprojektet KuliVers har dannet fundamentet for Friheden.

PROGRAM FOR OPEN AIR-WORKSHOP 3. JUNI.

Workshoppen er fordelt på flere poster, som man kan besøge i hele tidsrummet fra klokken 12 – 16.

POST 1 — KROP OG BEVÆGELSE

På Friheden kan der være plads til fodbold, ultimate, løb og meget mere. Oplev idrætsaktiviteter på Friheden med Østerbroskolen fra klokken 12-14. Ved idrætslærere fra Østerbroskolen

POST 2 — DIT FRIHEDEN

Hvordan bruger du Friheden idag? Til boldspil, picnic, Pinsecup eller noget helt fjerde? Tegn og fortæl om, hvad du kan lide atl ave på Friheden, og hvad der kan gøre Friheden til et endnu bedre sted at være.  Ved beboere i Lindholm

POST 3 - FORBINDELSER

Hvordan bruger du området i dag? Forbindelser mellem Friheden, Mysseskoven, Det vilde strøg og Æblelunden. Ved naboerne på Egevænget

POST 4 – KUNST OG KULTUR

Hvordan kan området bruges tilfælles kulturaktiviteter, og skal Friheden have sine egne kunstværker? På posten kan du deltage i en kreativ workshop, høre om erfaringer fra projektet ’Her hvor vi bor’, hvor en langrække af områdets børn og unge har arbejdet med kunstnere, musikere m.fl. - og ikke mindstbyde ind med dine egne idéer. Ved Guldborgsund Billedkunstråd og kunst- og kulturprojektet ’Her hvor vi bor’

POST 5 – PLAN FOR FRIHEDEN

Hvordan skal Friheden se ud i fremtiden? Mød arkitekterne, der skal være med til at tegne Friheden, se de foreløbige skitser og fortæl om dine drømme for fremtidens Friheden. Ved arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.

POST 6 – UDENDØRSTRÆNING

Hvordan kan området bruges til udendørstræning? Mød en bokser og få sparring på træning i det fri.
Ved Sydhavsøernes Bokseklub.

POST 7 – KIKKOBAR – POP UP

Vi byder på et grillspyd fra Kikkobar. Bagefter er du velkommen til at tage turen rundt til alle posterne igen.

Kontakter

Billeder

Området der skal forvandles til Friheden. Foto: Guldborgsund Kommune
Området der skal forvandles til Friheden. Foto: Guldborgsund Kommune
Download
Områdets placering på Østerbro i Nykøbing.
Områdets placering på Østerbro i Nykøbing.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum