Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Wi-Fi-hotspots på vej i 15 kommuner

Del

15 danske kommuner får hver 15.000 euro fra EU til at etablere offentlige wi-fi-hotspots, som giver borgerne adgang til hurtigt og gratis internet.

Foto Colourbox
Foto Colourbox

Med WIFI4EU gennemførte EU-Kommissionen i november en ansøgningsrunde, hvor der blev givet støtte til etablering af wi-fi-hotspots til de 15 danske kommuner, som ansøgte først. Det drejer sig om Assens, Hjørring, Ringsted, Stevns, Norddjurs, Bornholm, Syddjurs, Holbæk, Randers, Hillerød, Fredensborg, Nyborg, Vordingborg, Fredericia og Langeland kommune.

Borgere og turister kan i disse kommuner se frem til at få adgang til hurtigt og gratis internet et eller flere steder i kommunerne.

”Det glæder mig at se, at danske kommuner har taget del i WIFI4EU, så der snart bliver opsat offentlige wi-fi-hotspots i 15 kommuner, som giver borgere og turister adgang til hurtigt og gratis internet,” siger ministeren for teleområdet Lars Chr. Lilleholt (V).  

De ændrede regler

Teleministeren fik sidste år vedtaget en ændring af teleloven, som gør det muligt for danske kommuner at etablere gratis wi-fi-hotspots, som de kan give offentligheden adgang til underhensyntagen til konkurrencen på markedet. Dermed kunne danske kommuner også tage del i WIFI4EU og modtage støtte til etableringen.

”Jeg er glad for, at ændringen af teleloven så danske kommuner også får mulighed for at tilbyde en ekstra service til f.eks. turister i form af gratis wi-fi-hotspot,” siger teleministeren.

EU-Kommissionen har oplyst, at der vil komme yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019, hvor kommuner kan ansøge om støtte på ny.

”Jeg vil gerne opfordre de danske kommuner, som ikke fik del i EU-støtten under WIFI4EU i denne omgang, til at deltage i ansøgningsrunderne i 2019,” slutter teleministeren.

Fakta

  • 23 kommuner har søgt om støtte under WIFI4EU. 
  • 15 danske kommuner har fået tilsagn om støtte på hver 15.000 euro under WIFI4EU.
  • Støtten skal bruges til at etablere wi-fi-hotspots i kommunen, som giver offentligheden adgang til hurtigt og gratis internet.
  • Wi-fi-hotspottet skal være etableret inden for 1½ år og skal være i drift i minimum 3 år.
  • Der kommer yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019.

Kontakter

Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk 

Billeder

Foto Colourbox
Foto Colourbox
Download
Foto Colourbox
Foto Colourbox
Download

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum