WeUse gør det nemmere at dele end at eje
WeUse lancerer onsdag d. 23. februar deres app på både Appstore og Google Play Store. WeUse appen gør det nu muligt for brugere at leje og låne ressourcer fra og med hinanden. Dét sker i lukkede netværk, som virksomheder, for deres ansatte, og boligforeninger, for deres beboere, kan bruge nu. Og senere på året åbner WeUse også for at private, klubber, foreninger kan lave deres egne lukkede og sikre fællesskaber.
”Med WeUse skal det være let at dele sine ressourcer, hvilket udover at bidrage til den grønne omstilling, også er med til at styrke fællesskaber i opgangen, på nabovejene eller på tværs af afdelinger i virksomheder. Tanken er at forbrugere skal bidrage til den grønne omstilling med deres handlinger.
Vi har identificeret et væsentligt behov blandt større virksomheder og boligorganisationer, og starter nu op med levering af konkrete løsninger,” siger CEO, Emil Busch.
Too Good To Go-stifter ser store perspektiver
Som en væsentlig og nødvendig styrkelse for at teamet kan nå deres ambitioner om også at komme ud over landets grænser, har de fået en erfaren herre med på holdet: Brian Christensen, teknisk Co-founder og tidligere CTO hos Too Good To Go:
”WeUse blev oprettet med det formål at reducere unødvendig produktion og styrke fællesskaber, hvilket er noget, som jeg har stor sympati for. Jeg tror, at jeg kan tilføre teamet værdi til at hjælpe dem med at løse dette problem. Jeg er meget glad for at være en del af holdet og ser frem til den rejse, vi har foran os."
”Vores grønne vision: At understøtte at producerede genstande bruges fuldt ud i deres teknologiske levetid - og vores mål er at informere og hjælpe brugere med at sænke deres CO2-aftryk, gennem et mere ansvarligt forbrug og samtidig føle sig mere samhørig med deres omgivende samfund, hvor WeUse brugere hjælper og støtter hinanden. Vi skal være den første delingsplatform, der ikke kun har succes med at påvirke tusindvis af fællesskaber, men også hjælper til med at spore og dokumentere den effekt, der skabes for at give fællesskaber motivation, såvel som at levere uddannelse til brugerne. I fjerde kvartal 2024 sigter vi på at medvirke til at spare 1200 tons CO2 per måned, gennem dele-udnyttelse af ressourcer på WeUse. Samtidig håber vi også, ved hjælp af vores data, at uddanne brugere og vareproducenter om, hvordan man får reel indflydelse,” siger Emil Busch.
WeUse søger lige nu potentielle investorer der vil med til at videre udvikle og vækste virksomheden rundt omkring i Europa.
WeUse er stiftet af to studerende fra SDU, Emil Busch og Gideon Harpantides, der begge er uddannede som civilingeniører. På studiet har de brugt deres tid på kandidatstudiet til at undersøge, hvorfor vi danskere ikke deler vores ting med hinanden mere end vi gør. I det afsluttende kandidatspeciale var konklusionen, at 92% af os ønsker at dele mere, men kun 2% af os rent faktisk bruger de eksisterede løsninger til at udleje og dele ressourcer. En væsentlig konklusion var, at det handler om at gøre det nemmere at skabe tryghed. Og at den bedste måde at gøre dette på, er ved skabe lukkede fællesskaber. Lukkede, trygge fællesskaber er DNA'et i WeUse.
FAKTA BOKS:
Teamet har brugt 2 år indtil videre, og kan se tilbage på mange skulderklap og støtte. Blandt andet som finalist ved Dinero's iværksætter legat, vinder ved Sønderborg Iværksætter Pris, vinder ved Fynske Bank Startup, vinder ved Sustainable Entrepreneurship og vinder af Publikumsprisen ved ”Innovationsprisen 2021”. Og de har modtager ressourcer og hjælp ved at have opnået deltagelse i InnoFounder ved Innovation Fund Denmark. Alt dette har holdt dem til ilden og motiveret dem stærkt til at nå frem til deres lancering”.
Kontakter
Pressekontakt:
Emil Busch (CEO, WeUse): eb@weuse.dk, (+45) 93 83 80 08
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum