Folkekirkens Nødhjælp

Wefood er blevet en succes i Aalborg

Del

29 tons overskudsvarer blev reddet fra skraldespanden i butikkens første halve leveår. Det er blandt andet takket være gode samarbejdspartnere som Y’s Men og Salling Fondene.

Foto: Claus Bjørn Larsen
Foto: Claus Bjørn Larsen

I sommeren 2021 fik nordjyske forbrugere muligheden for at handle både billigt, bæredygtigt og samtidig bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Det skete med åbningen af Wefood Aalborg, som er en del af Folkekirkens Nødhjælps bæredygtige supermarkedskæde med alt fra fødevarer, genbrug og tekstil.

Allerede fra sommeren 2021 og frem til årets udgang nåede Wefood Aalborg at sælge 29 tons overskudsvarer, som ellers ville være blevet smidt ud.

”Vi er utroligt glade for, at så mange mennesker sætter madspild og klimaet på menuen og har lyst til at handle i Wefood,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, og fortsætter:

”Der skal lyde en stor tak til vores gode samarbejdspartnere, som blandt andet inkluderer Y’s Men og Salling Fondene. De har været med til at gøre butikken til en realitet og derefter til en succes.”

Den danske organisation Y’s Men har bidraget økonomisk til den nye butik og vil fortsat gøre det i nogle måneder endnu.

Fra sommeren 2021 og frem til sommeren 2022 har en del af overskuddet fra Y’s Mens loppemarkeder, genbrugscentre og andre lokale indbringende aktiviteter været med til at få den nye Wefood-butik i Aalborg godt fra start.

Pengene er blevet brugt til at indrette butikken med for eksempel køle- og fryseskabe, husleje og oplæring af de frivillige. Overskuddet fra landets seks Wefood-butikker går til Folkekirkens Nødhjælps projekter med at bekæmpe sult og klimaforandringerne i verdens mest udsatte områder.

Faktisk havde Wefood-butikken i Aalborg allerede i sit første halve leveår et overskud på over 300.000 kroner, som nu kan sendes videre til mennesker i verdens brændpunkter.

Nøgleord

Billeder

Foto: Claus Bjørn Larsen
Foto: Claus Bjørn Larsen
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine21.4.2022 19:21:58 CEST | Pressemeddelelse

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage. Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning. Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. ”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet. Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har samme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum