Hjørring Kommune

Vrå slår dørene op til et topmoderne, bæredygtigt og unikt samlingssted

Del

Snart kan de knap 2400 indbyggere i Vrå glæde sig til spændende aktiviteter og kulturelle arrangementer, når det enestående byggeri på 10.000 kvm åbner i december måned. Det nye samlingssted skal være med til at skabe sammenhæng i børnenes hverdag, nye aktiviteter for alle aldre og bidrage til byens udvikling.

Med Vrå Børnehus og Vrå Undervisningssted i samme bygning bliver det let at hente og bringe for de forældre, som både har små børn og børn i skolealderen. Samtidig bliver overgangen fra børnehave til skole både lettere og tryggere for både børn og forældre. Og ikke nok med det, byggeriet rummer også folkebibliotek, borgerservice, musikskole, ungdomsklub, legestue for dagplejen og SFO. Og som noget helt unikt er den nye offentlige bygning bygget fysisk sammen med den selvejende institution Idrætscenter Vendsyssel.

Fejringen af åbningen sker hen over en række arrangementer i november, december og januar måned, hvor der vil være rundvisninger for alle interesserede den 27. november og 15. januar, optog med skoleelever gennem Vrå den 10. december og åbent hus-arrangement for forældre og bedsteforældre den 17. december.

Der er officiel indvielse for særligt inviterede den 21. december 2021 kl. 14.00 – 17.00 på Idræts Allé 1, 9760 Vrå - se vedhæftet bilag.

Medier er velkomne til samtlige arrangementer.

- Der er et stærkt fællesskab i Vrå, og med et byggeri som dette får borgerne et lokalt mødested og omdrejningspunkt, der binder området sammen på flere måder. Udover børnene går i skole og dagtilbud, så er det også her børn, unge og voksne kommer i deres fritid for at dyrke sport, høre musik og deltage i kulturelle arrangementer på alle tider af døgnetfortæller Mai-Britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

Vrå har en fantastisk infrastruktur ved at ligge tæt ved motorvej og togforbindelser, derudover er Vrå placeret tæt på natur, skov og arbejdspladser og byder på nye grunde til bebyggelse.

- De stigende boligpriser i de største byer får nogle til at søge andre græsgange. Mange af dem, der flytter ud fra storbyen, drømmer om et mere roligt familieliv, nærhed og fællesskaber, hvor man kommer hinanden ved. Med kort afstand til Hjørring og Aalborg og naturen lige udenfor døren er området allerede attraktivt for børnefamilier, og med det nye samlingssted er vi klar til at byde endnu flere børn, unge og voksne i alle aldre velkommen til området siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune

Læs mere om de forskellige arrangementer og fejringen af byggeriet i Vrå på Hjørring Kommunes hjemmeside www.hjoerring.dk/grandopening

Projektet er tegnet af AART Architects i et samarbejde med JAJA Architects og Søren Jensen rådgivende ingeniører. Arkitekturen er inspireret af naturen, og skoven er et særligt karaktergivende element inde såvel som ude. Byggeriet bliver DGNB-certificeret efter de nyeste regler for bæredygtigt byggeri. NCC er valgt som råhusentreprenør på opgaven, og entreprisen udgør 70 mio. kroner ud af projektets samlede budget på 178 mio. kroner.

Program for officiel indvielse og oversigt over events er vedlagt som bilag.

Kontakter

Mai-britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Hjørring Kommune,
e-mail: mai-britt.beith@hjoerring.dk, mobil: 41937722

Arne Boelt, Borgmester i Hjørring Kommune, e-mail: arne.boelt@hjoerring.dk,
mobil: 41223069

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Konstitueringsaftale på plads for Hjørring Byråd 2022-202524.11.2021 16:56:14 CET | Pressemeddelelse

Venstre, Konservative og Radikale Venstre indgik 17. november en aftale om konstituering for byrådsperioden 2022-2025. Parterne har i dag aftalt fordelingen af en række poster, hvoraf de væsentligste fremgår nedenfor. Udover konstitueringen omfatter aftalen også en justering af den politiske organisering. Det betyder, at Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget bliver omdøbt til Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget (AEU). Samtidig bliver ansvaret for erhvervsservice og erhvervsfremme flyttet fra Økonomiudvalget til AEU. - Jeg sætter pris på vores konstitueringsaftale, og jeg ser meget frem til samarbejdet med hele det nye byråd, siger Søren Smalbro (V). Borgmester: Søren Smalbro, V 1. viceborgmester: Per Møller, C Stående udvalg: Formand, Økonomiudvalget: Søren Smalbro, V Næstformand, Økonomiudvalget: Per Møller, C Formand, Teknik- og Miljøudvalget: Søren Homann, C Næstformand, Teknik- og Miljøudvalget: Michael Engbjerg, V Formand, Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget: Claus

Sorteringsfejl af personlige stemmer i Hirtshals giver ingen ændringer i byrådets sammensætning18.11.2021 14:10:46 CET | Pressemeddelelse

Sorteringsfejl under optælling af de personlige stemmer for flere kandidater til kommunalvalget gav her til morgen anledning til endnu en fintælling af stemmerne afgivet i Hirtshals. De sorteringsfejl der er sket under finoptællingen onsdag er isoleret til alene at være sket for valgstedet i Hirtshals. Samtlige stemmer på alle kandidater og listestemmer afgivet på dette valgsted er torsdag formiddag blevet fintalt igen og indberettet til KMD. Der er dog ingen af fejlene, der rykker ved resultatet i forhold til, hvem der er blevet valgt ind i byrådet i Hjørring Kommune og kandidaternes interne rækkefølge. Valgbestyrelsen har på møde i dag fået en redegørelse for dagens fintælling af samtlige stemmer afgivet på valgstedet i Hirtshals samt resultatet af denne fintælling. Efterfølgende har valgbestyrelsen godkendt både fintælling og det endelige resultat.

Høj smitte i Vrå Sogn resulterer nu i en række tiltag12.11.2021 18:33:21 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 12. november meddelt Hjørring Kommune, at Vrå Sogn blandt andet overstiger et incidenstal på 1000. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at kommunen iværksætter en række tiltag. Udover at Vrå Sogn aktuelt har en incidens på 1044, er positivprocenten på 5,85 procent og den seneste uge har der været 31 nysmittede. Dermed overstiger sognet alle tre grænseværdier. Det betyder, at Hjørring Kommune skal følge myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte. Generelt opfordres alle borgere i Vrå og omegn til at lade sig teste hurtigst muligt. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at etablere et midlertidigt kvik-teststed i Idrætscenter Vendsyssel i begyndelsen af næste uge. Vi gør opmærksom på, at der indtil da er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev. Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på g

Overdragelse af nøgler til nyt lægehus i Hirtshals8.11.2021 08:43:27 CET | Pressemeddelelse

Det nye lægehus midt i Hirtshals står nu færdigt, og Hjørring Kommune inviterer til overdragelse af nøglerne til de praktiserende læger, som skal leje lægehuset. Til nøgleoverdragelsen deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og repræsentanter fra Arkitektfirmaet Hovaldt. Medier er velkomne til at deltage til overdragelsen: Fredag den 12. november kl. 13.00 i det nye lægehus, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. I januar 2019 slog Sundheds- og Ældreministeriet en pulje til læge- og sundhedshuse op på 208 mio. kr. Hjørring Kommune ansøgte om midler til at bygge et nyt lægehus i Hirtshals, og fik 9,5 mio. kr. af ministeriet. Samtidig finansierede kommunen selv 4,5 mio. kr. og byggegrunden til projektet. - Det er en kæmpe glæde, at vi nu kan give lægerne nøglerne til det splinternye og topmoderne lægehus. Det er både centralt placeret, og spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum