Lemvigh-Müller A/S

”Vores rustfrie stål skal helst have levet et tidligere liv”

Del

Lemvigh-Müller ser bæredygtighed som et konkurrenceparameter og har fyldt sine rustfrie stållagre med genbrugsstål, dvs. skrotbaseret rustfrit stål, primært fra europæiske værker.

I køge har Lemvigh-Müller et stort coillager med bl.a. rustfrit stål fra Outokumpu. Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.
I køge har Lemvigh-Müller et stort coillager med bl.a. rustfrit stål fra Outokumpu. Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.

Bæredygtighed er kravlet højt op på den globale dagsorden. Det fylder i medierne, det optager forbrugerne, og private virksomheder gør i stigende grad bæredygtighed til et konkurrenceparameter. Det er stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller opmærksom på. 

”I vores afdeling for rustfrit stål er bæredygtighed et strategisk satsningsområde”, siger Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.

Genbrugsstål trumfer jomfrueligt rustfrit stål

Det er ressourcekrævende at producere rustfrit stål første gang. Når det først er fremstillet, er det til gengæld et meget bæredygtigt materiale. Det kan nemlig genanvendes i det uendelige. Fra producent til producent er der dog stor forskel på, hvor stor en del af produktionen af rustfrit stål, der er skrotbaseret, og hvor stor en del der er fremstillet af såkaldt jomfrueligt materiale.

”Det er temmelig miljøbelastende at udvinde jomfruelige råstoffer, og derfor skal vores rustfrie stål populært sagt helst have levet et tidligere liv”, siger Henrik Seierø.

Bæredygtig pladeleverandør

Som hovedleverandør af rustfrie stålplader har Lemvigh-Müller valgt den finske producent Outokumpu. Outokumpu har det største rustfrie sortiment i Europa og er kendt for en høj kvalitet. Og så er 85 procent af Outokumpus produktion baseret på genanvendt materiale, hvilket er den højeste andel på markedet.

”Herudover er det også en fordel i CO2-regnskabet, at Outokumpu har værker i både Finland, Sverige og Tyskland og altså er tæt på Danmark, modsat asiatiske producenter der måske nok i perioder er billigere, men som transportmæssigt bidrager negativt til CO2-regnskabet”, lyder det fra Henrik Seierø.

Europæisk er bedst for miljøet

Mere end 86 procent af de rustfrie stålplader, Lemvigh-Müller sælger, kommer fra Outokumpu, resten fra fjernere egne af verden. Også for andre rustfrie produkter som rør og stangstål gælder det, at Lemvigh-Müller i langt overvejende grad har europæiske produkter på hylderne.

Kundekrav og samfundsansvar

”Når vi satser på rustfrie produkter og en værdikæde, som er mere bæredygtig, så handler det om, at vi vil gøre det let for stålforbrugende virksomheder at træffe bæredygtige valg. Ud over at vi bærer et ansvar i forhold til klimaet, naturen og de fremtidige generationer, så er det også noget vores kunder i stigende grad efterspørger. Det handler selvfølgelig også om forretning for os”, siger Henrik Seierø.

Han oplever, at det især er større industrivirksomheder, som er begyndt at stille krav om bæredygtighed, og ser det som et spørgsmål om tid, før der kommer skærpede lovkrav.

”Når det sker, er Lemvigh-Müller klar til at levere det mest bæredygtige rustfrie stål til vores kunder”.

Fakta

Om rustfrit stål og genanvendelse

• Rustfrit stål er - efter førstegangsfremstillingen - et meget bæredygtigt materiale.

• Rustfrit stål er 100 pct. genanvendeligt – og kvaliteten bevares i processen.

• Der går i gennemsnit 25 år fra rustfrit stål indgår i stålkredsløbet første gang, til det ryger tilbage i smelteovnene for at blive brugt igen.


Lemvigh-Müller er Danmarks største grossist af rustfrit stål og sælger primært de rustfrie produkter til den danske industri samt underleverandører til globale industrivirksomheder.
De rustfrie produkter bruges blandt andet til procesanlæg indenfor maskin- og levnedsmiddelindustrien, den kemiske industri, olie og gas samt offshore-industrien. Også transportbranchen og skibsindustrien er store aftagere. Byggesektoren anvender rustfrit stål i bl.a. bygninger, facader og broer og som indvendig beklædning af bl.a. elevatorer, bordplader mv.

Om Outokumpu og Lemvigh-Müller

Lemvigh-Müllers hovedleverandør af rustfrie stålplader er Outokumpu., en af verdens største producenter af rustfrit stål. Outokumpu, der har hovedkvarter i Finland, har 10.000 medarbejdere fordelt på mere end 30 lande.


• 85 pct. af Outokumpus rustfrie stål er fremstillet ud fra skrotbaseret materiale; det er den højeste andel på markedet.

• Mere end 86 pct. af de rustfrie stålplader, Lemvigh-Müller sælger kommer fra Outokumpu.

• 94 procent af det rustfrie stangstål, Lemvigh-Müller sælger, er fra Europa.

• For rustfrie rør kan man ikke altid styre, om stålet kommer fra en europæisk producent, men også her har Lemvigh-Müller overvejende europæiske produkter på hylderne. Læs mere om bæredygtighed hos Outokumpu på https://www.outokumpu.com/en/sustainability

• Outokumpus miljøvaredeklarationer er tilgængelige på www.lemu.dk Deklarationerne dokumenterer den miljøbelastning, som Outokumpus rustfrie stål har haft under produktionen og kan bruges som sammenligningsgrundlag mellem producenter. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt: Henrik Seierø, tlf. 36 95 12 60, mail: hese@lemu.dk

Billeder

I køge har Lemvigh-Müller et stort coillager med bl.a. rustfrit stål fra Outokumpu. Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.
I køge har Lemvigh-Müller et stort coillager med bl.a. rustfrit stål fra Outokumpu. Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.
Download

Information om Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S
Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen 40
2730 Herlev

http://www.lemu.dk/

Læs mere om Lemvigh-Müller på www.lemu.dk

 

Følg pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lemvigh-Müller A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum