Haderslev Kommune

Vojens vil have grøn bymidte

Del

Repræsentanter fra Forum Vojens deltog i denne uge på Økonomiudvalgets møde, hvor de fremlagde deres masterplan for Vojens. Bymidten skal være mere grøn, lyder ét af de otte punkter, som planen indeholder.

Ditte O´Neill og Karl Posselt, bestyrelsesmedlemmer i Forum Vojens, præsenterede i denne uge byens nye masterplan for Økonomiudvalget.

Med masterplanen ”Vi vil Vojens” peger Forum Vojens på, hvordan Vojens midtby på sigt kan udvikles fra handelsstrøg til en grønnere bymidte med flere boliger samt en serie af små og store rekreative mødesteder. Borgmester H.P. Geil havde efter mødet stor ros til fremlæggelsen og præsentationen.  

”Jeg er meget imponeret over Forum Vojens´ arbejde. Der er lavet en gennemarbejdet, professionel og meget flot masterplan, og med den i hånden tror jeg vi i fællesskab kan få skabt en rigtig god udvikling i Vojens”, siger borgmester H.P. Geil.

Masterplanen er ikke juridisk bindende for kommunen, men kan bruges som grundlag for udvikling af Vojens midtby. Desuden vil planen kunne bruges som afsæt i forhold til at søge midler til byudvikling.

Karl Posselt fra Forum Vojens var efter mødet godt tilfreds – også med de spørgsmål og kommentarer, der var fra byrådspolitikerne. For samarbejdet med kommunen bliver vigtig for at planen - eller dele af den - kan føres ud i livet.

”Vi vil gerne gøre byen mere attraktiv, så flere flytter til, men også så dem, der allerede bor her, får lyst til at være ambassadører for byen. Vi vil gerne skabe en tro på, at tingene kan lykkes i Vojens, men i stedet for at det er en alt eller intet plan, er den sat sammen af otte indsatsforslag, der kan plukkes af, efterhånden som vi får skaffet midlerne”, siger Karl Posselt.

”Forum Vojens vil skabe interesse, arbejde med fundraising og engagere frivillige, men har brug for moralsk og økonomisk opbakning fra kommunen – i første omgang i form af et samarbejde med fagfolk i forvaltningen til at beregne, hvad det vil koste at realisere de enkelte projekter i Masterplanen.”

Masterplanen er et resultat af en proces styret og tilrettelagt af et rådgivningsfirma i samarbejde med en arbejdsgruppe under Forum Vojens. Undervejs er planen forankret ved inddragelse af en følgegruppe af ca. 30 udvalgte personer med særlig interesse eller indsigt i forhold til masterplanens temaer. Derudover har en arkitekt bidraget ved at udfordre og kvalitetssikre planen.

Byrådet behandler masterplanen for Vision Vojens på sit møde i næste uge.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum