Dansk Transport og Logistik

Vognmændene: Stop mummespillet om infrastrukturen

Del

Atter er de længe ventede politiske forhandlinger om landets trafikale infrastruktur sat på pause. Forud for folketingsvalget sidste år skortede det ellers ikke på omfattende infrastrukturudspil fra både den daværende regering sammen med DF samt Socialdemokraterne selv. Denne gang er en af landets mest presserende udfordringer blevet parkeret i statsministeriet ifølge flere af Folketingets partier, der blot kan se frustreret til. DTL – Danske Vognmænd opfordrer regeringen til at tage både folkestyret og folket alvorligt.

Erik Østergaard, adm. direktør DTL - Danske Vognmænd
Erik Østergaard, adm. direktør DTL - Danske Vognmænd

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard finder regeringens handling, eller mangel på samme, forstemmende og effekten den samme som at holde landets vejentreprenører og vejbrugere som gidsler i en situation, der kalder på gang i hjulene: - Jeg opfordrer regeringen til at stoppe mummespillet om infrastrukturen og se på, hvilken virkelighed vi befinder os i.

- Før coronakrisen meddelte transportministeren, at en aftale om infrastrukturen tidligst kunne komme på plads, når forårets forhandlinger om klimahandlingsplaner var slut. Ministeren henviste til, at det afhænger meget af de politiske håndtag og initiativer, der bliver taget i en klimahandlingsplan. Nu er klimaplanerne så fremskredne, at jeg ikke mener, at begrundelsen holder længere:

- Vi kan ikke blive ved med at skyde til hjørne. Nu ser det ud til at infrastrukturforhandlingerne først kommer til at finde sted i efteråret. Tiden løber, trængslen stiger og det samfundsmæssige tidstab er nu oppe på mere end 25 mia. årligt.  Der spildes nemlig hundredtusindvis af timer hver eneste dag med at sidde i kø på de danske veje, med udsigt til en stigning i trængslen på vejene på 66 procent frem mod 2030, udtaler Erik Østergaard.

For mens folketingsåret går på hæld, og både coronastrategier, klimahandlingsplaner og flere reformer har været genstand for politisk dialog, står trafikken stille. Både i bogstavelig forstand og i overført betydning, når Folketinget endnu en gang må opleve fra sidelinjen, at transportens minister taler med uld i mund. Mens påtrængende infrastrukturprojekter på trafikområdet gemmes væk i regeringens skuffer.

- Vognmændene har under coronakrisen slidt og slæbt på de danske veje for at holde samfundet i gang. Og nu, hvor trafikudviklingen atter accelererer, må vi konstatere, at der mere end nogensinde er brug for udvidelser og nyanlæg på kritiske lokationer. For slet ikke at tale om de løbende vedligeholdelsesarbejder på vejnettet, fastslår Erik Østergaard.

- Vognmændene kører for entreprenørerne, men pga. corona har der ikke været mange udbud på vejområdet i første halvår 2020. Virksomhedernes pipelines begynder at tørre ud til efteråret. Det rammer dobbelt – både vejentreprenørerne og de vognmænd, der kører for dem.

Erik Østergaard peger også på hensynet til samfundsøkonomien, som vil nyde godt af, at der iværksættes vedligeholdelses- og anlægsprojekter i gang. Især de ”spadeklare” projekter i en tid, hvor der er stort behov for at få gang i væksten.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør Erik Østergaard, tlf. 40 15 12 25

Pressechef Morten Lindbo, tlf. 21 20 14 00

Billeder

Erik Østergaard, adm. direktør DTL - Danske Vognmænd
Erik Østergaard, adm. direktør DTL - Danske Vognmænd
Download

Information om Dansk Transport og Logistik

Dansk Transport og Logistik
Dansk Transport og Logistik
Grønningen 17
1270 København K

70 15 95 00http://dtl.eu/

 

Dansk Transport og Logistik og er en brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. DTL taler medlemmernes politiske sager lokalt, nationalt og i EU og hjælper medlemmerne med alt lige fra lovgivning til konkrete opgaver ude i virksomhederne. DTL er også arbejdsgiverforening for den danske transportbranche.

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Chaufførerne og vognmændene er pålagt et urimeligt ansvar for transportegnethed26.10.2020 14:58:57 CETPressemeddelelse

Der har i den seneste tid være røre blandt mange af de chauffører, der transporterer dyr, fordi chaufførerne er utilfredse med, at de skal være ansvarlige for, at de dyr, som de afhenter hos landmændene, er egnede til transport. En gruppe af chauffører har truet med at nedlægge arbejdet fra på onsdag for at få fødevareministeren i tale. Formanden for DTL Dyr Leif Lund Knudsen og adm. direktør for DTL - Danske Vognmænd Erik Østergaard udtaler i den forbindelse:

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum