Sport Event Denmark

VM-medaljer i Himmelfart på Ribe Å

Del
Inden verdensmestrene i kano og kajakmaraton bliver kåret i Jels til september, har medaljerne været på en historisk maratonsejlads op ad Ribe Å til Jels. Ribe VikingeCenters skib, Gisla, satte sammen med lokale kajakroere kursen mod VM i dag, Kr. Himmelfartsdag.
VM kano og kajakmaraton 2023 - medaljer fragtes af den gamle vandvej. Kredit: Sport Event Denmark
VM kano og kajakmaraton 2023 - medaljer fragtes af den gamle vandvej. Kredit: Sport Event Denmark

VM-medaljerne til det kommende VM i Kano og Kajak Maraton blev i dag transporteret med vikingeskibet Gisla fra Ribe til Jels. Sammen med lokale kajakroere trak vikingerne i årene for at få roet medaljerne via den gamle vikingevandvej sikkert til Jels, hvor Vejen Kommunes borgmester, Frank Schmidt-Hansen, stod klar for at tage imod.

”Jeg skal nok passe godt på VM-medaljerne, til de skal om halsen på mestrene til september,” forsikrede borgmester, Frank Schmidt-Hansen, og sagde: ”Denne overlevering fra vikingeskib til kajak er en meget fin måde, VM i kano og kajakmaraton kobler fortid og nutid sammen på. Og det ligger også godt i tråd med den fortælling, som vi i Vejen Kommune bruger om vikingerne som folkelige og festlige.”

”Dagens lille Kr. Himmelfartshappening viser ganske godt, hvordan vi arbejder med afvikling af store, internationale events. For os handler det om en 360 graders tilgang til VM’et, og herunder naturligvis også hele grundfortællingen om de uovertrufne mestre på vandet – vikingerne. Sammen med Vejen Kommune, Trekantområdet Danmark og Sport Event Denmark er kursen nu sat mod VM,” siger Christian Jacobsen, direktør i Dansk Kano og Kajak Forbund.

I Sport Event Denmark er eventafvikling også at sætte en folkelig, festlig - og i dagens tilfælde - historisk ramme for guld, sølv og bronzemedaljer:

”I Sport Event Denmark arbejder vi sammen med forbund og værtsbyer om kernefortælling og om, hvordan den kan udfoldes. Når vikinger sejler VM-medaljerne langs den historiske vandvej fra Ribe til Jels er det et glimrende eksempel herpå, ” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som i mange år har arbejdet tæt sammen med Dansk Kano og Kajak Forbund om afviklingen af store, internationale events.

Kano og kajak maraton er en meget populær løbsform, som er meget udbredt over hele landet. Maratonkaproning foregår på åer, søer og fjorde. Banen er markeret med bøjer ved vendinger. Som noget særligt ved maratondistancen er der indlagt flere overbæringer, hvor roerne løber ca. 80 meter på land med kajakken i hånden, hvorefter de sætter den i vandet og ror videre.

VM i kano og kajakmaraton foregår den 28. august til den 3. september i 2023 på Jels Sø.

VM’et spiller på et stærkt vikingetema. Vikingerne var uovertrufne mestre på vandet, kunne om nogen feste og udforske med en særlig udholdenhed. Den inspiration vil arrangørerne give videre. Verdensmesterskabet i Kano og Kajak 2023 skal vise både internationale udøvere, turister og lokale, at vi i Danmark og Trekantområdet har omgivelserne, evnerne og fællesskabet til at skabe et professionelt, festligt og spændende event ud over det sædvanlige.

Bag VM i kano og kajakmaraton 2023 står et stærkt samarbejde mellem Trekantområdet Danmark, Vejen Kommune, Sportscenter Danmark, Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og Sport Event Denmark.

Foto: Sport Event Denmark og Torben Hestehave.

Dronefilm: Kredit Silas Kraul: 

https://wetransfer.com/downloads/a339490c4303b870bd6016a276a4b26020230518125442/3e2f9114151c7010d97624bdd7eba7c820230518125521/0469d4?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

Kontakt:

Ulla N Pedersen, eventmanager, Dansk Kano og Kajak Forbund. Mobil: 71556309

Nøgleord

Kontakter

Billeder

VM kano og kajakmaraton 2023 - medaljer fragtes af den gamle vandvej. Kredit: Sport Event Denmark
VM kano og kajakmaraton 2023 - medaljer fragtes af den gamle vandvej. Kredit: Sport Event Denmark
Download
Fortid og nutid i samme båd med kurs mod VM i kano og kajakmaraton Kredit. Sport Event Denmark
Fortid og nutid i samme båd med kurs mod VM i kano og kajakmaraton Kredit. Sport Event Denmark
Download
Kredit: Torben Hestehave
Kredit: Torben Hestehave
Download
VM-medaljer Kredit Sport Event Denmark
VM-medaljer Kredit Sport Event Denmark
Download

Information om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark
Sport Event Denmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

https://www.sporteventdenmark.com/

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

EM i styrkeløft fik topkarakterer i alle discipliner8.5.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

40, fed og færdig. Nej, nej ikke på den måde! Thisted Vægttrænings Forening fylder 40 år i år, og er i den grad ’still going strong’. I anledning af den runde fødselsdag stod de også som afviklere EM i styrkeløft i denne uge. Der var en fed stemning i hallen, og i dag kan klubben og partnerne Dansk Styrkeløft Forbund, Thisted Kommune og Sport Event Denmark melde helt færdig. Europamestre er kåret, den europæiske kongres afviklet, og styrkeløft og Danmark sat på verdenskortet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum