Frederikshavn Kommune

VM i Kvindehåndbold: Spektakulær lysende isskulptur i Frederikshavn

Del

Når bolden på fredag gives op til 1/8 finalen i VM i Kvindehåndbold, venter der de 2.300 tilskuere en ekstraordinær oplevelse. En gigantisk illumineret isskulptur formet som en håndbold er vokset frem i runddelen udenfor Arena Nord i Frederikshavn, der er værtsby for de indledende VM kampe

Billedhuggeren Søren Lyngbye skaber skulpturen af is støbt i Christiansfeld. Han har siden torsdag arbejdet med at skabe skulpturen, som begejstrer og imponerer de mange tilrejsende håndboldgæster fra Norge, Rumænien, Rusland, Spanien, Puerto Rico og Kasakhstan.

Roblon, der bl.a. leverer fiberlys og LED installationer fra Arktis til Australien, står bag den pink lysinstallation, der er støbt ind i isskulpturen, og som giver oplevelsen af skulpturen en ekstra dimension.

”Vi synes, det er fantastisk, at Frederikshavn er værtsby for VM i Kvindehåndbold, og vi vil gerne medvirke til at gøre oplevelsen for vores gæster helt speciel. Det kan vi gøre ved at levere lysinstallationen til Søren Lyngbyes smukke isskulptur. Det er en alternativ måde at brand vores by på”, udtaler Carsten Michno, Acting Managing Director, Roblon.

I anledning af VM værtsskabet har Roblon sponsoreret Arena Nord en gave af mere permanent karakter: En helt speciel lysekrone, der kan skifte farve tilpasset lejligheden. Under VM i Kvindehåndbold lyser den pink, for pink er verdensmesterskabets gennemgående farve.

Arena Nords direktør, der har svært ved at få armene ned i disse dage, er meget glad for, at Roblon sponserer lysinstallationer af en høj kvalitet, og som virksomheden er kendt for i hele verden:

”I Frederikshavn er vi stolte over at være hjemby for en international virksomhed, der siden 1954 har leveret produkter af høj kvalitet til hele verden. I Arena Nord er vi begejstrede for Roblons smukke lysekrone. Den tilfører vores Foyer noget helt specielt, som vores gæste lægger mærke til”, fortæller Per Malmberg.  

Den spektakulære isskulptur er et symbol på Frederikshavns VM værtskab og fællesskab. Flere end 500 lokale frivillige er på banen for at løfte VM værtskabet, som har fået meget ros med på vejen af alle de seks deltagende landshold, deres ledere, deres fans samt det internationale håndboldforbund, IHF – Dansk Håndboldforbund, DHF og Sport Event Denmark.

Med de milde vejr denne december måned byder på, skal man være hurtig for at nå at opleve den lysende isskulptur. I Frederikshavn nyder både gæster og borgere det smykke syn, så længe det varer.

FAKTA Roblon A/S’s forretningsgrundlag bygger på selskabets lange erfaring, viden og teknologi inden for fibre. Selskabet er en anerkendt leverandør til det globale industrielle marked. Udvikling af nye produkter sker i nært samarbejde med industrielle partnere, der stiller ufravigelige krav til dokumenteret kvalitet og høj leveringsevne.

Roblon opererer i dag inden for fire produktgrupper:

TWM – Garn- og tovværksmaskiner

Lys – Fiberoptisk belysning og LED belysning

Offshore og øvrig industri

Kabelfibermaterialer og kabelmaskiner

Mere end 90 % af Roblons omsætning stammer fra eksport. Roblon A/S er noteret på Nasdaq Copenhagen A/S.

Læs mere om Roblon her:

http://www.roblon.com/

 

Billedhuggeren Søren Lyngbye er en alsidig mand med mange talenter, der både har arbejdet med design, udsmykninger, radio samtidig med, at han også er forfatter. Søren Lyngbye er uddannet grafiker og billedhugger på kunstakademier i San Miguel de Allende, Århus og Krakow. Han har tidligere medvirket i Frederikshavn Isskulpturfestival. Han kontaktede selv Arena Nord med idéen om en isskulptur til VM.

Læs mere om Søren Lyngbye her:

http://www.sorenlyngbye.dk/cv/

Arena Nord er et kultur-, konference- og sportscenter beliggende i Lysets land i Frederikshavn og sportsligt centrum for de indledende kampe og 1/8 finalen i Pulje D ved VM i Kvindehåndbold fra den 5.-13. december 2015.

Læs mere om Arena Nord her:

http://www.arenanord.dk/

For uddybende oplysninger, kontakt:

Carsten Michno, Acting Managing Director

Roblon A/S

Tlf. +45 96 20 33 00

Per Malmberg, direktør

Arena Nord

Tlf. +45 28 55 04 80

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum