Frederikshavn Kommune

VM i kvindehåndbold: 500 hjemmestrikkede huer

Del

Strikkepindene gløder i Frederikshavn. Spillerne får hue i velkomst.

Foto: Jette Varmløse
Foto: Jette Varmløse

Farven er pink, hjælpen er frivillig. Og resultatet? Ja, det er undervejs. Stærkt undervejs - som sagt -strikkepindene gløder. VM spillerne kommer den 4.december og der skal gaven være klar. For at begynde ved begyndelsen, VM huens fødsel, så ligger idéen lige for: når håndboldspillere fra Puerto Rico kommer til den nordjyske kystby Frederikshavn midt i december, fryser de så ikke om ørerne, snakkede et par damer om, mens de sad rundt om kaffebordet og inden de selv stod for at skulle ud i kulden igen. Og så rullede bolden så at sige. Med god nordjysk handlekraft og almindelig dagligdags hjælpsomhed fik hue-idéen gang i Frederikshavn og hue-strikkerne gang i projektet. Med at mobilisere, modellere og modernisere den hjemmestrikkede tophue, så den nu fremstår i en opdateret årgang 2015 varm udgave. Strikkecafeen, den lokale garnbutik lavede et mønster. Ikke for stor ikke for lille, ulden fra inderst til yderst og med officiel internationalt VM i håndbold logo. Sådan.

Der er brug for rigtig mange huer for som med så mange andre gode idéer, så greb den om sig. Hvis puertoricanerne kunne få kolde ører, når de kommer til Nordjylland for at spille håndbold, så kunne de andre spillere jo nok også, og så kunne lederne nok også, og så journalisterne, hjælperne, boldbørnene. Og borgmesteren. Måske kongelige? Og så videre.

Derfor var der pludselig brug for rigtig MANGE VM huer eller sagt på en anden måde rigtig mange STRIKKE damer. Det skulle de ikke høre to gange i Frederikshavn. Den seneste måned har pink farvede garnnøgler skiftet hænder lige så hurtigt gennem byen, som strikkepindene bevæger sig i hænderne på over hundrede damer hjemme i sofaerne. På ældrecentret strikker de i fællesrummet, på det kommunale dagtilbud for handicappede laver de pomponer. Og det er i øvrigt en hel fortælling for sig, for de bliver snurret sammen i landenes nationalflags farver. Så Kasakhstan får turkis og gul, Norge får rød, hvid og blå, Puerto Rico blå, hvid og rød, Rumænien blå, gul og rød, Rusland hvid, blå og rød, Spanien gul og rød. Man kan se det for sig.

Det korte af det lange er, alle er med. Hele byen. For det handler om en af de ting, som nordjyder er aller bedst til, at være gode værter. Når alle de mennesker rejser helt herhen til Frederikshavn, så skal de også føle sig velkommen. Det er samskabelse i helt konkret betydning, det fungerer. Når strikkedamerne har strikket 500 huer, har de det antal de skal bruge til at dele ud som gaver. Hvis de når at strikke flere, så bliver de sat til salg til fordel for håndbold i Frederikshavn, så publikum også har mulighed for at for at få sig en varm hue i officiel VM-i-håndbold-pink.

For flere oplysninger kontakt:

Tovholderne, idemagerne og strikkedamerne:

Jette Varmløse + 45 41 83 03 98

Tove Malmberg + 45 29 48 61 90

Nøgleord

Billeder

Foto: Jette Varmløse
Foto: Jette Varmløse
Download

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum