Wonderful Copenhagen

VM i Bueskydning kåret til Årets bedste Sportevent ved Københavns Kongres og Event Award 2016

Del

Til Københavns Kongres og Event Award blev der tirsdag aften uddelt priser til personer og organisationer, der har sat København på verdenskortet i 2015 som værter og arrangører af internationale kongresser og sportevents. VM i Bueskydning 2015 vandt i kategorien Årets bedste Sportevent.

Bueskydning Danmark, vindere af årets bedste sportevent ved Københavns Kongres og Event Award 2016. Foto: Rene Bang,
Bueskydning Danmark, vindere af årets bedste sportevent ved Københavns Kongres og Event Award 2016. Foto: Rene Bang,

Hvert år er København værtsby for op mod et par hundrede internationale kongresser og events, og tirsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en markant forskel for deres fag- og interesseområde - og ikke mindst for København.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, der sammen med Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, og Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset, siger:

”Det er en stor ære at være med til at fejre de værter og arrangører, som gør en særlig indsats omkring internationale begivenheder i København. De mange kongresser og events er en vigtig indtægtskilde for vores by, og målet er at tiltrække endnu flere. Derfor synes jeg, at vi skal bakke op om ildsjælenes indsats på alle de måder, vi kan.”

Der blev uddelt priser for arrangementer afholdt i 2015 i følgende kategorier: ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’, ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, ’Årets initiativpris’ samt ’Årets bedste sportevent’, hvor VM i Bueskydning løb med sejren. Formanden for sportsjuryen, Lars Vallentin, Head of Sportevents i Wonderful Copenhagen, siger:

”VM i Bueskydning 2015 vandt, fordi de formåede at afholde en succesfuld sportevent på en innovativ og nytænkende måde. I de majestætiske rammer på Christiansborgs Slotsplads satte Bueskydning Danmark en nichesport på den mediemæssige skydeskive og ramte bulls eye med et involverende outreach-program og betydelig international medieomtale.”

De andre nominerede til Årets bedste sportevent var ’ICF Canoe Sprint World Cup’ og ’Copenhagen Open – EM i Standarddans for professionelle’.

I samarbejde med de danske specialforbund, Sport Event Danmark, Københavns Kommune og Region Hovedstaden byder Wonderful Copenhagen årligt på en række sportevents til afvikling i hovedstadsregionen. Blandt de seneste events, der er vundet til de kommende år, er for eksempel EM Svømning 2017, VM Ishockey 2018 og EURO 2020.

Om Københavns Kongres og Event Award 2016

To stærke fagjuryer – én for kongresser og én for sportevents, med håndplukkede repræsentanter fra bl.a. vidensmiljøer, erhvervsliv, sportsmiljøet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen – afgjorde, hvem der løb med priserne.

Årets bedste sportsevent, baggrundsinformation:
Vinder: Bueskydning Danmark
Vært for: VM i Bueskydning 2015
Fakta: Samlede 590 deltagere i Sundby Idrætspark og på Christiansborg Slotsplads fra 27. juli – 2. august 2015.
Nomineret fordi: VM i Bueskydning skabte i sommeren 2015 et internationalt opsigtsvækkende sportevent i midten af København på Christiansborg Slotsplads. Eventen, som i den grad har understreget Københavns evne til at tiltrække store sportevents, beviste med verdensmesterskaberne at kunne tiltrække 590 skytter fra 92 lande og skabe en betydelig og imponerende turismeøkonomisk omsætning. Det var det største VM i bueskydning til dato. I en storstilet PR- og kommunikationsstrategi blev der sendt bueskydning til 90 TV-stationer over 5 kontinenter. VM i bueskydning opnåede en bred forankring til byen med et involverende outreach-program til skoleelever og andre interesserede, som dermed gjorde sporten til mere end blot for eliten.

Årets danske kongresværter blev Vindmølleindustrien for EWEA Offshore 2015 samt International Council for the Exploration of the Sea - vært ved marinebiologikongressen ICES Annual Science Conference 2015.

Årets initiativpris - en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen - gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen, 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

Læs mere om Københavns Kongres og Event Award.

Kontakter

Wonderful Copenhagen:
Ulrika Mårtensson,
senior kommunikationskonsulent, møder & kongresser
Tel. 2338 33072, ulm@woco.dk

Billeder

Bueskydning Danmark, vindere af årets bedste sportevent ved Københavns Kongres og Event Award 2016. Foto: Rene Bang,
Bueskydning Danmark, vindere af årets bedste sportevent ved Københavns Kongres og Event Award 2016. Foto: Rene Bang,
Download

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum