VM : danske kokke henter guld til Danmark
Det danske Cateringlandshold vandt søndag aften guld ved VM for Kokkelandshold, der afvikles i Luxembourg. Holdet leverede en suveræn indsats, og er blandt verdens bedste.
Opgaven bestod i at lave en buffet til 150 personer.
Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen var da også fuld af roser til hans team efter sejren.
- vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte, vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi, lød det fra holdkaptajnen.
En del af successen skal findes i holdets sammensætning.
- vi er et homogent hold. Vi har præsteret sammen som hold. Der har været en god tone i køkkenet, der har været en god disciplin og folk har overholdt reglerne. Alle har holdt aftalerne til punkt og prikke, så der har ikke rigtigt været noget at sætte en finger på fra vores side, sagde Dennis Justesen Nielsen efter sejren.
Placeringen glæder Sten Slot, der er CEO for Kokkelandsholdet.
- holdet har vist en fantastisk indstilling og er gået seriøst til opgaven. Guldet er resultatet af en holdindsats, hvor alle har haft respekt for den enkeltes rolle på holdet, der ikke er mere end fire år gammelt, og deres præstation er utroligt flot og en stor cadeau til alle de kokke, der hver dag arbejder med mad til mange rundt omkring i landet, siger Sten Slot.
Torsdag kl. 14.00 afgøres det, hvilken rangering Cateringslandsholdet får på verdensranglisten.
TV-billeder til frit brug – fotograf : Anders Wiuff
Cateringlandsholdet bliver udråbt som vindere og får medaljer:
https://vimeo.com/302712218 - længde : 32 sekunder - kode : vm18
Cateringlandsholdet – interview med holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen:
https://vimeo.com/302723640 – længde : 44 sekunder – kode : vm18
Cateringlandsholdet – interview med CEO Sten Slot, Kokkelandsholdet:
https://vimeo.com/302689687– længde : 21 sekunder – kode : vm18
Cateringlandsholdet – dækbilleder
https://vimeo.com/302678650- længde : 01:19 - kode : vm18
Der udsendes interviews med de lokale deltagere til lokale de lokale
FAKTA:
Her er Cateringlandsholdets vinder buffet:
Suppe : Cremet Sellerisuppe med Selleristykker og Purløgsolie
Fisk : Dampet Torsk, Blombålssiffon og sprød Quinoa
Kød : Øl-brasserierede Svinekæber, Selleripure, Rav og Ølsauce
Vegetar : Svampetærte med Crumble, Sennepsmayonaise, syltede løg, Karse og Savoykål.
Stivelse: Perlebyg, Boghvedekerner, Timian, karmeliserede Jordskokker og bagt Kastanjekartoffel med Løvstilke.
Grønt garniture: Hokaido med Æbleeddike og græskarkerner, grillet Blomkål vendt i Salviesmør + Kapers og Limeskal
Salater : Gulerodscrudite salat med Enkorn, Spidskålssalat, en lilla salat med bagt Rødbede og Nordens Pæresalat med Edamama bønner.’
Toppings : Sprøde osteflager, poppede Boghvedekerner og sprød Kartoffelcips vendt med Eddikepulver.
Dressinger : Mormor dressing, Nordisk Gremolata med Gærflager samt en Senneps Vinaigrette.
Dessert : Creme Fraiche is, karamelliseret Hvid Chokolade, Æblekompot samt Dildolie.
Sådan beregnes pointene ved konkurrencerne:
Hvert hold får 100 point ved start. Dommerne trækker herefter points fra, når de foretager bedømmelserne. Der uddeles guldmedaljer, hvis man opnår mellem 91-100 point, 81-90 point udløser sølvmedaljer mens 71-80 udløser bronzemedaljer.
Det hold der kommer tættest på 100 point til slut, bliver verdensmester og udløser en placering på verdensranglisten.
CATERINGLANDSHOLDET er:
Holdkaptajn: Dennis Nielsen (Vola A/S i Horsens)
Marianne M. Nørskov (Poul Due Jensen Academy i Bjerringbro)
Christina Larsen (Cheval Blanc)
Steven Damkilde (SimplyCooking A/S)
Søren Olsen (Le Chef, Aalborg)
Michael LeFevre Simonsen (Eurest-Compass Group hos Schneider Electric i Ballerup)
Casper Bøgeskov (SMPL Food i Risskov)
Claudia Svane (Silkeborg)
Dan Lauritzen (Aarhus)
Coach : Tonny Meyer (MEYER KPC i Silkeborg)
Nøgleord
Billeder
Information om KOKKELANDSHOLDET
Cookery, C. F. Tietgens Boulevard 26-28
5250 Odense SØ
+45 2621 1145http://www.kokkelandsholdet.dk
Sekretariat for KOKKELANDSHOLDET (Senior), KOKKELANDSHOLDET (Junior) CATERINGLANDSHOLDET samt TJENERLANDSHOLDET.
Følg pressemeddelelser fra KOKKELANDSHOLDET
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KOKKELANDSHOLDET
Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet går sammen30.4.2019 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet er gået sammen. Det skal effektivisere administration, fundraising, kommunikation og styrke den fremtidige rekruttering til både kokke- og tjenerfagene.
Morten Juul Andersen ny CEO for Kokkelandsholdet19.3.2019 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det bliver den 51-årige Morten Juul Andersen, der bliver ny CEO for Kokkelandsholdet. Han kommer til Kokkelandsholdet med national og international erfaring indenfor gastronomi, forretningsudvikling og ledelse.
Christian Wellendorf ny holdkaptajn for Kokkelandsholdet13.3.2019 04:00:00 CET | Pressemeddelelse
22 årige Christian Wellendorf, der var assistent for Kenneth Hansen, da han vandt det individuelle VM for kokke, Bocuse d'Or i januar i år, vandt samtidigt prisen som verdens bedste Kommis - altså kokkens højre hånd. Nu gælder det Kokkelandsholdet og næste års OL.
Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet10.2.2019 17:41:58 CET | Pressemeddelelse
Det danske Cateringlandshold, der vandt bronze ved VM i Luxembourg i 2018, har udpeget det hold, der skal hente medaljer ved OL i 2020 i Tyskland. Ni håbefulde kokke var søndag igennem stenhård audition i Odense.
Kokkelandsholdet skal have ny direktør17.1.2019 09:18:49 CET | Pressemeddelelse
Efter otte år på posten forlader Sten Slot Knudsen posten for at trappe ned.