TEKNIQ Arbejdsgiverne

Vismandsrapport er et wakeup call for reformdagsordenen

Del

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger dagens rapport fra de økonomiske vismænd, hvor vigtigt det er at intensivere den politiske indsats for at sikre de nødvendige hænder til at realisere Danmarks vækstmuligheder.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det Økonomiske Råd kunne i dag præsentere deres forårsrapport. Den forudser en markant vækst i Danmarks BNP på cirka tre procent i år og fire procent i 2022. Samtidig ventes beskæftigelsen at vokse med næsten 80.000 personer fra 2020 til 2022. Det vil bringe ledigheden ned på det lave niveau, fra før coronapandemien brød ud.

”Det er jo som udgangspunkt en positiv udmelding, om end også ganske optimistisk med meget høje vækstniveauer i sigte. Men vismændenes analyse understreger samtidig, at vi står i en situation, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft kan risikere at bremse den økonomiske vækst, og det skal vi sætte bredt ind for at forebygge,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Ifølge vismandsrapporten vil beskæftigelsen overstige det anslåede, strukturelle niveau med cirka én procent i 2022.

”Man kan diskutere, hvor hurtigt vi genvinder BNP-tabet fra coronakrisen. Men man kan ikke diskutere, at hvis det går så godt, som vismændene estimerer, så er det helt afgørende, at man fra politisk side arbejder for at øge arbejdsudbuddet, sikrer lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, og styrker indsatsen for at skabe en større strøm af nye faglærte,” siger Troels Blicher Danielsen.

Eksempelvis har ændringerne i pensionsalderen ifølge dagens rapport øget arbejdsudbuddet med 48.000 personer blandt de 60-65-årige, og flere arbejdsudbudsreformer bør igangsættes for at dække behovet for kvalificeret arbejdskraft.

”Ældre medarbejdere er på grund af deres mangeårige erfaring særdeles værdsatte i bl.a. el- og vvs-virksomhederne. Men vi har også brug for flere nyudlærte, der kan byde ind med deres viden om de seneste teknologiske landvindinger,” siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

”Det er ikke mindst kvalificerede faglærte, der skal hjælpe Danmark med at genvinde pladsen i førerfeltet for den grønne omstilling. Og det kræver også, at man fra politisk side bakker helhjertet op om at understøtte de tekniske uddannelsers faglighed og tiltrækningskraft,” vurderer han.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum