Dansk Metal

Visioner om bedre arbejdsmiljø kræver et styrket Arbejdstilsyn

Del

Der er gode takter i anbefalingerne om arbejdsmiljøindsatsen fra Beskæftigelsesministeriets ekspertudvalg – men det kræver politisk vilje og økonomi at indfri anbefalingerne, mener Dansk Metal.

Sidste år nedsatte Beskæftigelsesministeren et ekspertudvalg, der skulle gentænke arbejdsmiljøindsatsen i Danmark. I dag præsenterer udvalget sine anbefalinger til indsatsen for arbejdsmiljøet.

”Anbefalingerne kan blive en forbedring af arbejdsmiljøindsatsen, og anbefalingerne kan også bidrage til en forbedring af arbejdsmiljøet for Danmarks lønmodtagere. Men skal opgaven lykkes, kræver det, at partierne bag arbejdsmiljøaftalen fra 2011 bliver enige om at gennemføre udvalgets anbefalinger. Samtidig kræver det, at regeringen som minimum sløjfer de foreslåede nedskæringer på Arbejdstilsynet fuldstændig”, siger forbundssekretær i Dansk Metal, Peter Poulsen.

Dansk Metal mener, at den faste bevilling til Arbejdstilsynet bør ligge på 600 millioner kroner årligt - og over en længere periode.

”Det giver både et bastant Arbejdstilsyn, der kan mærkes af de virksomheder, som spiller russisk roulette med medarbejdernes sikkerhed og helbred. Det bidrager også til at fastholde de gode erfarne medarbejdere i Arbejdstilsynet, som stadig forlader den synkende skude i en lind strøm”, siger Peter Poulsen.

I 2011 indgik Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, DF og de Radikale en aftale, der skulle forbedre arbejdsmiljøet i Danmark. Målet var 25 procent færre arbejdsulykker, 20 procent færre psykisk overbelastede og 20 procent færre med overbelastninger på muskler og skelet inden 2020. Men nedslidning og ulykker blandt ansatte i Danmark er ikke faldet, som ellers var ønsket i aftalen.

Igennem de seneste ti år, er der sket en stigning i udenlandske kollegaer og virksomheder, der udfører arbejde i Danmark, og tendensen ser ikke ud til at stoppe. Derfor er det ifølge Dansk Metal ærgerligt, at ekspertudvalget ikke har medtaget overvejelser om, hvordan arbejdsmiljøet i Danmark påvirkes, når arbejdet flyder over grænserne i Europa.

”Ikke alle lande i Europa har den samme arbejdsmiljøkultur, som vi over mange år har opbygget i Danmark, og de udenlandske kolleger medbringer naturligt den kultur, som de kender hjemmefra. Vi hører jævnlig vores medlemmer i Dansk Metal udtrykke bekymring over udenlandske kollegaers accept af ringere arbejdsmiljøforhold, hvilket presser de danske kollegaers arbejdsmiljø og mulighed for at sige fra over for farlige forhold”, siger forbundssekretær i Dansk Metal Peter Poulsen.

Du kan læse ekspertudvalgets anbefalinger på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her.

Yderligere info og kommentarer:


Peter Poulsen, forbundssekretær i Dansk Metal, telefon 40378105

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum