Aabenraa Kommune

Visioner bliver til virkelighed i Nørreportkvarteret

Del

Forbipasserende får mulighed for at træde direkte ind i fremtiden, når Ramsherred 15 bliver forvandlet til at ligne stemningsbilledet for Nørreportkvarteret. En lille del af gademanualen for hele kvarteret bliver levendegjort under høringsfasen.

Gademanualen for Nørreportkvarteret, der nu er sendt i høring, viser en indbydende og spændende opholdsgade. Som en del af høringsfasen bliver et forsøgsprojekt med gademøbler og facaderenoveringer allerede nu virkeliggjort, så alle kan opleve visionen på nært hold.

- Vi vil gerne involvere både områdets erhvervsdrivende og borgere i udviklingen af Nørreportkvarteret, og derfor indretter vi et lille område ved Ramsherred 15 med sidde- og udstillingsmøbler, som det er tænkt i gademanualen. Vi drømmer om at udvikle et interessant og unikt gademiljø, og nu får vi alle noget helt konkret at forholde os til, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By.

Gademanualen er i høring frem til 1. juli 2018, og forsøgsprojektet, der viser en lille bid af fremtiden, står klar til årets Kultur- og Gourmetfestival 7. til 9. juni.

- En høringsfase handler om at samle input og måske få nye idéer. Vi glæder os rigtigt meget til at høre folks reaktioner, når de ser tankerne bag manualen ført ud i livet - og vi vil selvfølgelig gerne både have ris og ros, siger Philip Tietje.

Matas-bygningen forvandles
Gademanualen indeholder retningslinjer for farver og materialer på bygninger og belægning. Samspillet mellem kvarterets smukke, gamle bygninger og små specialbutikker skal være med til at skabe en unik stemning i den nordlige ende af gågaden. Også her bliver første skridt snart taget.

- Gademanualen en god måde at løfte hele området på, og det vil vi gerne være med til at støtte. Vi er vilde med idéen for Nørreportkvarteret, og derfor har vi også besluttet at få malet Ramsherred 15, så det får samme udtryk som på stemningsbilledet fra manualen, siger Mogens Bergendorff, der sammen med sin hustru Karina ejer den tidligere Matas-bygning.

Også den tidligere Rema-bygning bliver en del af forsøgsprojektet. Her bliver facaden malet, der kommer stemningsskabende folier på vinduerne samt gademøbler og beplantning.

Vil du vide mere?
De to bygninger vil være klar til Kultur- og Gourmetfestivalen, hvor politikere fra Vækstudvalget for Land og By lørdag 9. juni mellem kl. 11 og 13 står klar til at drøfte planerne for området. Det vil desuden være muligt at møde repræsentanter fra forvaltningen både torsdag og fredag eftermiddag og høre mere om projektet.

Mandag 25. juni kl. 18.30-20.30 afholdes der borgermøde på VUC Syd, Lavgade 30, 6200 Aabenraa. Dørene åbner kl. 18, hvor der vil være en let forplejning inden mødets start. Borgermødet vil omhandle omdannelsen af den nordlige del af gågaden, Gademanualen og den nye identitet, der vil desuden være en kort orientering om områdefornyelsens øvrige indsatser.

Tilmelding til borgermødet er nødvendig, linket til tilmelding findes på www.fremtidensaabenraa.dk/nord

Fakta om Nørreportkvarteret

Den nordlige del af midtbyen skal frem mod 2022 fornyes og renoveres for 18 millioner kroner, hvoraf Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen støtter med seks millioner kroner. Gademanualen for Ramsherred og Nørreport, der udgør Nørreportkvarteret, er første skridt i områdefornyelsen.

Høringssvar kan fremsendes til og med 1. juni 2018, læs hvordan du indsender dit høringssvar på www.fremtidensaabenraa.dk/nord .

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum