Vejdirektoratet

Virtuelt borgermøde om den opdaterede VVM-undersøgelse af den 3. Limfjordsforbindelse

Del

I næste uge afholder Vejdirektoratet borgermøde om den opdaterede VVM-undersøgelse for Egholmlinjen.

På grund af Corona-virussen har Vejdirektoratet været nødt til at ændre det fysiske borgermøde til et virtuelt.

Borgermødet afholdes onsdag den 24. marts Kl. 19.00 – 21.00.

Borgermødet streames live på nettet. Du finder linket på www.vd.dk/vvm-limfjorden

I både form og indhold kommer det virtuelle borgermøde til at ligne det fysiske forstået på den måde, at der vil være en fremlæggelse af de centrale aspekter i Vejdirektoratets VVM-undersøgelse af projektlederen og fageksperter.

Fremlæggelsen vil blandt andet handle om:

  • Vejprojektet
  • Natur og miljø
  • Støj
  • Ekspropriation og ejendomsforhold
  • Trafik og samfundsøkonomi

Ligesom ved de fysiske borgermøder vil der også være mulighed for at stille spørgsmål. Det vil kunne ske via en chatfunktion, som vil være åben under hele mødet.

Det vil også være muligt at booke et privat telefonmøde med Vejdirektoratets fagfolk efterfølgende.

”Vi har forsøgt at tilbyde et virtuelt møde, der ligner de fysiske borgermøder, således at vi både laver en grundig præsentation af vores VVM-rapporter og svarer på spørgsmål fra borgerne,” siger senior projektleder Niels Fejer Christiansen fra Vejdirektoratet. ”Allerhelst ville vi mødes med borgerne personligt, men det giver situationen desværre ikke mulighed for på. Derfor håber vi, at denne metode kan kompensere for den manglende mulighed for at lave et fysisk borgermøde.”

Når borgermødet er slut, vil den streamede optagelse af mødet blive lagt ud på projektets hjemmeside www.vd.dk/vvm-limfjorden, så man har mulighed for at se det, hvis man ikke kan følge det direkte den 24. marts.

VVM-undersøgelsen er i offentlig høring frem til 30. april.

Yderligere oplysninger:

Senior projektleder Niels Fejer Christiansen, tlf. 7244 3694, mail: nfc@vd.dk

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Nøgleord

Links

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt i år19.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de kommende måneder udlægger Vejdirektoratet mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på strækninger af motorveje og hovedlandeveje over hele landet. Udlægningen sker i forlængelse af Vejdirektoratets løbende vedligeholdelse af statsvejnettet. At der anvendes klimavenlig asfalt, skyldes regeringens beslutning om, at al ny asfalt på det overordnede vejnet som udgangspunkt skal være klimavenlig. ”Det er vigtigt, at vores veje og vores vejtrafik bliver langt mere klimavenlig, end det er tilfældet i dag. Det er derfor en rigtig god og positiv nyhed, at Vejdirektoratet kan lægge mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på statsvejene over hele landet i løbet af i år. Det vil komme bilisterne til gavn, for det betyder, de vil skulle bruge mindre brændstof, når de kører på de klimavenlige veje – og det vil dermed også komme vores miljø og samfund til gavn, at vi på den måde kan reducere vores CO2-udledning. Så det er bestemt noget, der vil bidrage til at gøre vores vejtransport endnu grøn

Udbud af midlertidig erstatningshavn i København klar12.4.2021 10:52:48 CEST | Pressemeddelelse

Nu udbyder Vejdirektoratet opgaven med anlæg af en midlertidig erstatningshavn i Færgehavn Nord i København. Erstatningshavnen skal give plads til omkring 600 både fra Svanemøllehavnen og blandt andet indeholde klubfaciliteter og parkering i perioden, hvor Nordhavnstunnellen anlægges. Erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren kan ”rydde” og anlægge en tunnel i en del af havnebassinet i Svanemøllehavnen.

Nyudviklet beregningsværktøj bliver ny standard for klimaanalyser af CO2-udledning11.4.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejdirektoratets nye værktøj til at analysere og opgøre CO2-udledninger ved blandt andet planlægnings-, anlægs- og driftsfasen af de store veje bliver nu en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-analyser ved alle former for projekter og aktiviteter på infrastrukturområdet herhjemme. Det oplyser områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet efter et møde med en lang række aktører fra infrastrukturområdet, herunder Banedanmark, Bygningsstyrelsen, kommuner, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Industri, Asfaltindustrien, Dansk Beton. ”Vi står foran en stor opgave, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030,” siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet. ”Derfor er det vigtigt, at vi taler samme sprog, så vi kan arbejde ensartet med klimamål på tværs af brancheskel. Til det formål har vi brug for et værktøj, vi alle kan bruge – og som sikrer, at vi anvender de samme metoder, datatyper og måleformer. Og her er vores nye værktøj, det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum