Beskæftigelsesministeriet

Virksomhedsrettet indsats giver udsatte ledige større tilknytning til arbejdsmarkedet

Del

Udsatte ledige kommer tættere på arbejdsmarkedet, når fokus er på en virksomhedsrettet indsats og ordinære timer. Det viser slutevalueringen af projektet JobFirst, hvor de udsatte ledige har fået en håndholdt indsats med hyppig kontakt mellem borger og fagperson.

Flere udsatte ledige opnår ordinære timer, og flere formår at forsørge sig selv helt og forlader offentlig forsørgelse. Det er nogle af resultaterne af JobFirst, hvor tilgangen til de udsatte ledige har været ny.

I JobFirst er fokus først på en virksomhedsrettet indsats og ordinære timer på arbejdsmarkedet, hvor borgeren og fagpersoner fra kommunen parallelt arbejder med borgerens evt. øvrige udfordringer. Tidligere var fokus ofte på udfordringerne, inden der blev kigget på beskæftigelsesindsatsen.

Der er en signifikant positiv effekt af JobFirst på antallet af løntimer for borgere på kontanthjælp. Ca. halvandet år efter indsatsstart har deltagergruppen 67 pct. flere ordinære timer end kontrolgruppen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg synes, at resultaterne er meget interessante. Vi har vidst, at en virksomhedsrettet indsats har effekt for de jobparate, men nu har vi også dokumentation for, at det virker for de udsatte. Det er vigtigt, at vi også hjælper de udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet. Det er afgørende for den enkelte og godt for samfundet.”

”Mange kommuner har allerede taget fat på arbejdet i projektet ”Flere skal med”, som bygger på JobFirst-indsatsen, og nu skal vi bygge videre på de positive erfaringer i det kommende Flere skal med 2-initiativ, så beskæftigelsesindsatsen bliver endnu mere effektiv.”

15 kommuner har deltaget i JobFirst i perioden 2016-2017 og forsøget har omfattet knap 5.000 borgere, hvoraf halvdelen har fået JobFirst-indsatsen.

Borgerne i JobFirst er blandt de mest udsatte ledige. Gruppen omfatter borgere over 30 år, som enten modtager ressourceforløbsydelse eller er aktivitetsparate og modtager kontanthjælp eller integrationsydelse og har været på offentlig forsørgelse i mindst et år og ikke er en del af integrationsprogrammet. De havde i vidt omfang fysiske og psykiske udfordringer og havde været afhængige af offentlig forsørgelse i mere end 5 ud af de seneste 6 år.

Projektet er finansieret via satspuljemidler.

Du kan læse evalueringen her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum