Beskæftigelsesministeriet

Virksomhedsrettet indsats giver udsatte ledige større tilknytning til arbejdsmarkedet

Del

Udsatte ledige kommer tættere på arbejdsmarkedet, når fokus er på en virksomhedsrettet indsats og ordinære timer. Det viser slutevalueringen af projektet JobFirst, hvor de udsatte ledige har fået en håndholdt indsats med hyppig kontakt mellem borger og fagperson.

Flere udsatte ledige opnår ordinære timer, og flere formår at forsørge sig selv helt og forlader offentlig forsørgelse. Det er nogle af resultaterne af JobFirst, hvor tilgangen til de udsatte ledige har været ny.

I JobFirst er fokus først på en virksomhedsrettet indsats og ordinære timer på arbejdsmarkedet, hvor borgeren og fagpersoner fra kommunen parallelt arbejder med borgerens evt. øvrige udfordringer. Tidligere var fokus ofte på udfordringerne, inden der blev kigget på beskæftigelsesindsatsen.

Der er en signifikant positiv effekt af JobFirst på antallet af løntimer for borgere på kontanthjælp. Ca. halvandet år efter indsatsstart har deltagergruppen 67 pct. flere ordinære timer end kontrolgruppen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg synes, at resultaterne er meget interessante. Vi har vidst, at en virksomhedsrettet indsats har effekt for de jobparate, men nu har vi også dokumentation for, at det virker for de udsatte. Det er vigtigt, at vi også hjælper de udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet. Det er afgørende for den enkelte og godt for samfundet.”

”Mange kommuner har allerede taget fat på arbejdet i projektet ”Flere skal med”, som bygger på JobFirst-indsatsen, og nu skal vi bygge videre på de positive erfaringer i det kommende Flere skal med 2-initiativ, så beskæftigelsesindsatsen bliver endnu mere effektiv.”

15 kommuner har deltaget i JobFirst i perioden 2016-2017 og forsøget har omfattet knap 5.000 borgere, hvoraf halvdelen har fået JobFirst-indsatsen.

Borgerne i JobFirst er blandt de mest udsatte ledige. Gruppen omfatter borgere over 30 år, som enten modtager ressourceforløbsydelse eller er aktivitetsparate og modtager kontanthjælp eller integrationsydelse og har været på offentlig forsørgelse i mindst et år og ikke er en del af integrationsprogrammet. De havde i vidt omfang fysiske og psykiske udfordringer og havde været afhængige af offentlig forsørgelse i mere end 5 ud af de seneste 6 år.

Projektet er finansieret via satspuljemidler.

Du kan læse evalueringen her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201821.2.2019 14:01:35Pressemeddelelse

I december 2018 var der 2.767.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.100 flere job i december måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - I december 2018 kom der 2.100 flere private job. Ser man tilbage til sommeren 2015, hvor regeringen kom til, er der i alt kommet 161.400 flere private job. - Beskæftigelsestallet for december måned viser igen, at dansk økonomi har det rigtig godt. BNP er fra 2015 til 2017 i gennemsnit vokset med over to pct. om året, og vi forventer det samme for 2018. Det er ikke kun godt for det danske samfund, men også for den enkelte dansker, der i de gode tider har lettere ved at finde arbejde. - Det kan også ses på antallet af personer i kontanthjælpssystemet. Fra april 2016 til oktober 2018 er antallet faldet med 31.900 såkaldte fuldtidspersoner, når man tager højde for sæsonudsving. Det er et fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere på over 20 pct. - Jobfremgangen har fået fat i hele Danmark, og nu er det især dansk

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum