DI Midt Vest

Virksomhederne i Midt Vest mangler hænder og hoveder – og de sidder selv med en del af nøglen til at løse udfordringen

Del

Vær med, på Erhvervstræf i DI Midt Vest, når vi stiller skarpt på, hvordan områdets virksomheder kan være med til at løse den voksende udfordring med mangel på arbejdskraft – og blive bedre til at fortælle om sine succeser. Kristian Jensen tager bl.a. pulsen på dansk økonomi, giver sine bud på løsninger på vores udfordringer og sine indspark til, hvad der gør Midt- og Vestjylland til noget særligt.

Danmarks Midt Vest er fuld af vindervirksomheder med fascinerende fortællinger. Det er bare alt for sjældent, de selv husker at få dem fortalt. F.eks. er områdets virksomheder og politikere blandt de allerbedste til at få sine unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det er her, vi har set nogle af de allerstørste stigninger i optaget på erhvervsuddannelserne, da det i år er gået den rigtige vej efter 10 år med tilbagegang og stilstand.

Og flere faglærte er netop, hvad der er brug for. For selvom det går godt med økonomisk opsving og rekordhøj beskæftigelse, mangler virksomhederne dygtige hænder og hoveder. Det er en udfordring, politikere og virksomheder skal løse sammen ved at skabe de rigtige rammer og handle – nu.

Pressen inviteres til:

Erhvervstræf i DI Midt Vest
Mandag den 16. april 2018, 16.00-19.00
B&O Innovation Lab, Hjermvej 21, 7600 Struer


Finansminister Kristian Jensen deltager på dagen og giver et aktuelt perspektiv på Danmark anno 2018, herunder regeringens tanker om at løse udfordringerne med fortsat at have kvalificeret arbejdskraft til rådighed.

Vi skal høre historien om B&O, som har genfundet melodien – og om iværksætterspirer fra hele verden, som bliver tiltrukket af lydkompetencer i verdensklasse. Vi skal også høre den berusende historie om whiskyen, der i den grad har sat Stauning på Danmarkskortet.

Endelig stiller vi borgmestrene fra Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern stævne til en debat om den nødvendige og tætte dialog mellem politikere og virksomheder.

Se hele programmet her

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger og tilmelding til erhvervstræffet: Pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, tlf. 28301544 e-mail jofs@di.dk

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Gedigen dansk kvalitet og moderne produktion udløser prestigefyldt pris til vestjysk virksomhed22.10.2018 13:31:12Pressemeddelelse

Det lå bestemt ikke i kortene, at Aubo på 33 år skulle vokse sig til en millionforretning, der i dag beskæftiger 85 dygtige medarbejdere og sælger sine kvalitetsprodukter i både ind- og udland. Men vestjysk flid – og en god portion stædighed – har givet pote. Og det bliver nu også belønnet af DI Midt Vest, som giver årets Initiativpris til Aulum-virksomheden, der med 24 Aubo-forhandlere spredt over hele landet og en stor eksport til især Norge driver en blomstrende forretning. Der er fortsat årlige vækstrater på 15%, flere butikker på vej i Danmark og planer for yderligere ekspansion på det svenske marked. - Det er vestjysk mentalitet, når det er bedst. En driftig mand, Jens B. Bertelsen, så muligheder og forfulgte dem, i øvrigt sammen med hele familien. Og samtidig har denne familieejede virksomhed formået at holde fast i de gode dyder: ikke vækst for enhver pris – kun ”sund vækst”, her hvor et ejerskifte er i gang. Aubo er med til at vise, at kvalitetsprodukter både kan designes og f

Virksomhederne har talt: Midt- og Vestjylland er Danmarks bedste erhvervsområde3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Hvis landets kommuner vil samle inspiration til, hvordan de sikrer kommunens virksomheder de bedste betingelser og yder den bedste service, så bør de besøge det midt- og vestjyske område. De kan starte i Ikast-Brande, fortsætte gennem Herning og slutte i Ringkøbing-Skjern. Så har de nemlig besøgt tre af landets fem mest erhvervsvenlige kommuner. Det er Lokalt Erhvervsklima – DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden i landets kommuner – det handler om. For ottende gang sætter Ikast-Brande sig på toppen skarpt efterfulgt af Herning, som også er noget nær fast inventar på podiet. Men i år får de to medaljevindere følgeskab i top-5 af Ringkøbing-Skjern kommune, som springer 18 pladser frem og stormer ind på en 5.-plads. Til stor begejstring for Dansk Industris formand i det midt- og vestjyske. - Jeg plejer at sige, at vi skal være bedre til at prale af vores resultater. Og her er da virkelig noget at prale af! Selv en inkarneret midt- og vestjyde som jeg bliver bare nødt til at kast

Danmarksmesteren i dialog med virksomhederne er nu vestjysk3.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Der er stor fremgang for erhvervsklimaet i de vestjyske kommuner, Holstebro, Lemvig og Struer. Det viser den seneste måling af erhvervsvenligheden på tværs af landets kommuner, DI’s Lokalt Erhvervsklima, som laves en gang om året. Struer springer 14 pladser til en 36.-plads, der er deres bedste nogensinde. Lemvig går 12 pladser frem til en 13.-plads, som også er deres hidtil bedste, og Holstebro forbedrer sin placering med to pladser og bliver nr. 12. Og det høster roser over hele linjen fra formanden for DI Midt Vest, Claus Arberg. - Det har nu gennem flere år stået klart, at vi kan noget helt særligt her i det midt- og vestjyske. Vores kommuner har konsekvent fået flotte tilbagemeldinger fra vores virksomheder, og trods intensiveret konkurrence fra landets øvrige kommuner, synes succes at avle mere succes. Jeg er så stolt over, at vi i fællesskab – virksomheder og kommuner – har formået at gøre et fremragende erhvervsområde endnu bedre, siger Claus Arberg. Og i år er der ekstra god g

Ringkøbing-Skjern stormer stilsikkert ind i erhvervsvenlighedens top-53.9.2018 21:30:00Pressemeddelelse

Ringkøbing-Skjern Kommune springer hele 18 pladser frem i DI´s måling af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt Erhvervsklima. Dermed lander Ringkøbing-Skjern på en flot samlet 5.-plads, og det er den højeste placering, kommunen har opnået i de ni år, undersøgelsen er lavet. Claus Arberg, som er formand for DI Midt Vest, har svært ved at få armene ned. - Det er den bedste nyhed i lang tid, at Ringkøbing-Skjern med stormskridt har arbejdet sig op af listen og ind på en flot samlet 5.-plads i Lokalt Erhvervsklima i år. Hatten af for det flotte resultat, siger formand i DI Midt Vest, Claus Arberg. Blot sidste år, hvor Ringkøbing-Skjern lå på en 23.-plads, satte kommunen som mål at komme i top-5. Men de havde nok ikke forestillet sig, at det skulle gå så stærkt. - Det er super stærkt gået af Ringkøbing-Skjern kommune. De satte sig et mål, arbejdede stålsat på at nå det og kan allerede et år efter se det mål nået. Det sender et tydeligt signal, også til landets øvrige kommuner, om a

Ni år i Danmark, 23 år gammel – og Årets lærling er allerede kulturbærer16.4.2018 08:15:14Pressemeddelelse

Årets lærling i DI Midt Vest er først og fremmest dygtig. Han scorer topkarakter på skolen og løser sine arbejdsopgaver med stor omhu. Samtidig er han allerede blevet kulturbærer i sin virksomhed, Plastix A/S i Lemvig. Han hedder Krasimir Deyanov Petrov – blandt venner ’Kris’ – er født i Bulgarien for snart 23 år siden, og han har boet i Danmark i ni år. Siden februar har han kunnet kalde sig industritekniker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum