Virksomheder vil dække medarbejdere under distancearbejde

Da hundrede tusindvis af medarbejdere sidste forår pakkede pc og headset ned og omstillede sig til et arbejdsliv fra distancen, var der få, der bekymrede sig om, hvad det ville betyde i tilfælde af tilskadekomst under hjemmearbejdet.
En nylig Yougov-undersøgelse viser, at kun godt hver tredje hjemmearbejdende ved, om de er dækket af arbejdsgiverens forsikring, hvis de kommer til skade under hjemmearbejdet. 27 procent mener slet ikke at være omfattet af arbejdsgiverens forsikring under hjemmearbejde.
Samme usikkerhed oplever forsikringsselskabet If hos ledelserne i de store virksomheder.
If var i april 2020 hurtigt ude med en midlertidig udvidelse af arbejdsskadeforsikringen, som hjalp medarbejdere med behandling, hvis de kom til skade under hjemmearbejde. I øjeblikket er forsikringsselskabet i kontakt med store virksomhedskunder for at drøfte permanente forsikringsløsninger til et fremtidigt arbejdsliv, som mange steder både vil favne over hjemmearbejde og fysisk fremmøde på arbejdspladsen. Og tendensen er tydelig: Virksomhederne er overraskede over, at der findes gråzoner i forsikringsdækningen i forbindelse med hjemmearbejde, og ønsker enhver usikkerhed om erstatning eller behandlingshjælp ryddet af vejen.
Gråzoner overrasker, men ingen tøven
- Der er ikke tale om skadetyper, der fylder nævneværdigt i vores opgørelser, men der er faktisk mange situationer, som kategoriseres som gråzoner, og hvor der mangler afgørelser for, hvordan arbejdsskadeloven stiller den ramte forsikringsmæssigt. Det kan være et fald ned af trappen på vej til toilettet hjemme i privaten - er her tale om en arbejdsrelateret skade eller ej, hvis ulykken sker i arbejdstiden, forklarer Frank Kjær Christensen, der er Senior Underwriter med speciale i Employee Benefits hos If Forsikring.
Andre eksempler på gråzonesager er faldulykker på grund af ting på gulvet eller løse ledninger uden relation til arbejdsstationen, glatte gulve og en skrå væg over pc’en, man støder hovedet op i.
- Virksomhederne, vi taler med, ønsker at sikre deres medarbejdere fuldstændigt som hvis et uheld sker på arbejdspladsen. Det betyder bl.a., at den hjemmearbejdende sikres erstatning for erhvervsevnetab, varige mén, behandlingsudgifter, hvis man kommer slemt til skade, fortæller Frank Kjær Christensen.
Ifølge If er ansatte under langt størstedelen af distancearbejdstiden omfattet af arbejdsskadeforsikringen. Men med den nye tilføjelse for distancearbejde er også skader, der sker i forbindelse med udførelse af almindelige, private ærinder under distancearbejde omfattet, som fx frokost, kaffepauser, toiletbesøg og øvrige ting, man også normalt foretager sig, når man er på sin arbejdsplads. Ulykker, der ikke har noget med arbejdssituationen at gøre, som havearbejde, reparationer på huset, motion eller lignende, er ikke omfattet.
Holdningsændring til hjemmearbejde
Yougov-undersøgelsen fra marts 2021, der er foretaget for If blandt 2.000 danskere, heraf 1.063 som har arbejdet hjemmefra under coronatiden, viser samtidig en holdningsændring overfor hjemmearbejde. 24 procent oplyser, at de i dag er mere positive overfor hjemmearbejde end de var i starten. Samlet set ønsker 53 procent at arbejde mere hjemmefra i fremtiden. Tallet fordeler sig på 36 procent, der ønsker lidt mere hjemmearbejde, og 17 procent, der ønsker meget mere hjemmearbejde.
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RingbækKommunikationschef
3687 4183
Billeder
Information om If Forsikring
If er Nordens største forsikringsselskab med mere end 4,5 mio. kunder, som både tæller private og virksomheder. Vi forsikrer hver femte bolig og personbil i Norden, og vi tilbyder også ejendoms- og personforsikringer til enkeltpersoner og virksomheder. Vi er 10.000 medarbejdere fordelt på flere forretningsområder og lande, og takket være vores størrelse og brede tilstedeværelse kan vi være tæt på kunderne og tilbyde pålidelige forsikringer. Vores løfte til kunderne er kernen i vores identitet: If hjælper meget. If er ejet af finske Sampo, som er børsnoteret i Helsinki, Stockholm og København. I 2025 blev Topdanmark en del af If.
Følg pressemeddelelser fra If Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra If Forsikring
Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse
1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan
Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform
If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af
Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man
Danskere stresser i stilhed: Husker dårligere og sover ringere15.5.2025 13:09:15 CEST | Pressemeddelelse
Selvom Danmark er det land i Norden, hvor færrest oplever hyppig stress, viser en ny, omfattende rapport fra Nordens største forsikringsselskab, If, at mange danskere lever med skjulte symptomer på mental belastning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum