DI Sydvestjylland

Virksomheder: Varde er fortsat blandt de bedste erhvervskommuner i Danmark

Del

Varde er blandt landets bedste erhvervskommuner, men erhvervsvilkårene har været bedre. Det svarer de lokale virksomheder i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem.

På ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark ligger Varde på en 20. plads i DI’s undersøgelse. Kommunen går dermed 11 pladser tilbage siden sidste år. Undersøgelsen baserer sig på svar fra de lokale virksomheder, der har vurderet, at det forsat er godt at drive virksomhed i Varde.

- Politikere og embedsmænd i Varde vil sandsynligvis være ærgerlige over resultatet. Men kommunen fortjener alligevel ros for at have taget fat om nogle af de vanskelige spørgsmål som eksempelvis skolestrukturen, der har taget meget tid og energi at diskutere. Som formand for den lokale DI-forening kan jeg ikke andet end at være stolt af, at kommunerne i vores område er så opmærksomme på at gøre det let at drive virksomhed. Det gælder også Varde Kommune, siger formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen.  

Skal kommunen gøre det endnu nemmere at drive virksomhed i Varde, skal de se på sagsbehandlingen, viser undersøgelsen. Her er virksomhederne blevet mindre tilfredse med kommunens service, når det gælder behandling af miljø- og byggesager og sager om sygedagpenge. Og det trækker kommunens samlede erhvervsvenlighed ned.

Virksomhederne værdsætter især kommunes evne til at kommunikere klart og tydeligt, og i det hele taget roser virksomhederne kommunen for en konstruktiv dialog.

- Især er jeg meget tilfreds med den gode dialog, som virksomhederne har med både politikere og embedsmænd. Der er en god tradition for at kunne tale om tingene i Varde Kommune. Det er der bl.a. lejlighed til ved morgenmøderne, som kommunen holder fire-fem gange om året for de lokale virksomheder, siger Jesper Toft Mathiasen.

Virksomhederne vurderer også, at det er blevet nemmere at få de medarbejdere, de har brug for. Det er bemærkelsesværdigt, fordi ledigheden er meget lav i kommunen sammenlignet med resten af landet.

Ser man mod nabokommunerne, er Billund med en fjerdeplads den bedste erhvervskommune i Sydvestjylland. Vejen fastholder en placering i top-ti med en flot niende-plads, og Esbjerg tager et skridt frem på ranglisten til en 21. plads.

FACTS OM LE 2017:

 - DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI, Johan H. Pedersen, jhp@di.dk tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Billund er igen i år en af Danmarks bedste erhvervskommuner3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Billund Kommunes indsats for at skabe de bedste rammer for job og vækst belønnes med en flot placering blandt landets 10 bedste erhvervskommuner. Det viser den nyeste udgave af Dansk Industris store årlige undersøgelse Lokalt Erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder medvirker. - I DI Sydvestjylland er vi meget imponeret af Billund Kommunes vedholdende og effektive arbejde for at tilbyde de bedst mulige forhold for virksomhederne i kommunen. Vi kan se, at virksomhederne er meget tilfredse med næsten alle de erhvervsvilkår, vi måler på, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Billund er i år den ottende bedste erhvervskommune i landet. Det er ottende år i træk, at Billund placerer sig i top 10 i undersøgelsen. Årets placering er et lille skridt tilbage fra sidste års fjerde plads. Tilfredsheden kommer især til udtryk i virksomhedernes vurdering af kommunens skatter, afgifter og gebyrer, hvor Billund rent faktisk opnår den højeste tilfredshed af alle på landsplan. - Placeringen e

Lave skatter baner vejen for godt erhvervsklima i Vejen3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Vejen Kommune får et flot skudsmål af det lokale erhvervsliv. Det fremgår af Dansk Industris store årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 virksomheder i år har medvirket. Vejen kommer ind på en 14. plads på listen over kommuner med det bedste erhvervsklima, men når det gælder bedømmelsen af niveauet for skatter, afgifter og gebyrer, så lander Vejen på en placering som nummer ni i hele landet. - Det er rigtig flot med en placering som nr. ni på listen over kommuner, hvor virksomhederne er mest tilfredse med skatter, afgifter og gebyrer. Det vidner om, at Vejen Kommune er helt bevidste om den konkurrencesituation, som virksomhederne står i og at jo højere skatter, afgifter og gebyrer ganske enkelt betyder, at virksomhedernes produkter bliver dyrere og dermed har sværere ved at klare sig på markedet, siger formanden for DI Sydvestjylland, Jens Damgaard. Virksomhederne i Vejen giver også kommunen en fin karakter på en lang række andre områder. For eksempel er områdets

Lokalt Erhvervsklima 2018: Esbjerg slår de andre storbyer med flere længder3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Esbjerg udbygger afstanden til de andre storkommuner i Danmark, når det gælder erhvervsklima. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.700 danske virksomheder. - Esbjerg Kommune klarer sig rigtig fint på næsten alle de ting vi måler på, og det afspejler sig i årets erhvervsklimaundersøgelse. Virksomhedernes tilfredshed kommer især til udtryk i relation til vigtige punkter som arbejdskraft, infrastruktur og de fysiske rammer, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. Esbjerg Kommune mister dog lidt terræn på den samlede rangliste og glider tilbage fra en plads som nummer 21 til plads 25, men slår altså stadig de andre store kommuner med flere længder. Den næstbedste store kommune, som er Aalborg Kommune, ligger på en plads som nummer 51. Den bedste vurdering opnår kommunen i kategorien ”fysiske planlægning”. Virksomhederne oplever, at der er et godt udbud af erhvervsgrunde og at planlægningen levner god plads til både bol

Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste i Danmark til at få ledige i gang3.9.2018 21:30pressemeddelelse

Varde Kommune er blandt de bedste i landet til at hjælpe virksomhederne med at få de medarbejdere, der er brug for. Det viser den nye udgave af Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima, hvor 7.700 danske virksomheder har medvirket. I undersøgelsen stryger Varde Kommune ind på en placering som nummer syv, når det gælder den kommunale indsats for at øge beskæftigelsen. - Virksomhederne er meget glade for samarbejdet med jobcentret og for kommunens indsats for, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de har brug for. Vi kan se, at antallet af konkrete samarbejder imellem jobcentret og virksomhederne i kommunen er i vækst, og vi kan se, at Varde Kommune faktisk er landets næstbedste til at få ledige i gang igen på arbejdsmarkedet, inden de har gået ledige i seks måneder. Det er bare glædeligt, siger formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard. For erhvervslivet er indsatsen for beskæftigelsen en meget vigtig opgave for kommunen, fordi manglen på kvalificerede medar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum