DI Sønderjylland

Virksomheder: Sønderborg bliver mere og mere erhvervsvenlig

Del

Virksomhederne i Sønderborg er blevet meget mere tilfredse med den service og de forhold, som kommunen byder dem. Alene fra sidste år er der tale om en fremgang på 26 pladser i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse af kommunerne. Især bliver Sønderborg belønnet for et bedre image.

Forrige år var Sønderborg den kommune i Danmark, som var mindst erhvervsvenlig. Men det har kommunen vendt. Sidste år rykkede Sønderborg Kommune ti pladser frem i DI’s undersøgelse. I år cementerer kommunen fremgangen med yderligere 26 pladser, så Sønderborg lander på en 60. plads blandt alle landets kommuner.

- Det er dejligt at se, at Sønderborg har opnået et bedre ry blandt virksomhederne. Især ser virksomhederne nu langt mere positivt på kommunens image og evne til at tiltrække og fastholde nye virksomheder og borgere, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus.

Også når det gælder virksomhedernes adgang til nye medarbejdere, får kommunen en bedre vurdering med på vejen. Her rykker Sønderborg 15 pladser frem sammenlignet med sidste år.

- Vores undersøgelse viser, at adgangen til nye dygtige medarbejdere er det område, som ubetinget får mest opmærksomhed fra vores virksomheder. Lige knap halvdelen svarer, at det er dét område, kommunen bør prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse. Og det ser ud til, at det i høj grad er lykkes for kommunen at komme det ønske i møde, siger Erling Duus.

Erling Duus peger på åbningen af Sønderborg Kommunes Erhvervsservice i april som én af årsagerne til, at virksomhederne kvitterer mere positivt i år.

- Politikere og embedsmænd i Sønderborg har vist, at de vil have virksomhederne i direkte tale med åbningen af Erhvervsservice på Rådhustorvet. Så uanset om man vil udvide sin produktionshal eller vide mere om kloakering, er det blevet lettere at finde den rigtige rådgiver og få svar hurtigt og effektivt, siger formanden for DI Sønderjylland.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2017:

- DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf.: 2949 4606 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, mail: jlra@di.dk, tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum