DI - Dansk Industri

Virksomheder søger lærlinge på DM i Skills

Del

Når DM i Skills løber af stablen fra i morgen i København, deltager mange af DI’s medlemsvirksomheder. Dels for at støtte og vise flaget i Danmarks største event for erhvervsuddannelserne - dels for at tiltrække nye lærlinge. For DI-virksomhederne er DM i Skills et af de største udstillingsvinduer til unge, der skal i gang med at vælge uddannelse.

DM i Skills har over en årrække vokset sig større og større, og mange DI-virksomheder er repræsenteret med deres lærlinge og elever og nogle også med egne aktiviteter. DI har en naturlig plads i arrangementet og deltager i år med mottoet: ”Gør en forskel – tag en erhvervsuddannelse!”

DM i Skills er en fest. Men det er samtidig dyb alvor for mange af de over 100 DI-virksomheder, som i år er repræsenteret i Bella Centret, når konkurrencen fra torsdag afholdes for 9. gang. DI og virksomhederne kæmper for at få de unges opmærksomhed og tiltrække flere lærlinge til de erhvervsuddannelser, hvor virksomhederne mangler faglærte. For mens nogle erhvervsskoleelever har svært ved at få en praktikplads inden for bestemte brancher, så er der efterspørgsel efter elever i andre brancher, f.eks. inden for industriproduktion.

- Der er i den offentlige debat meget opmærksomhed på, at virksomhederne opretter for få lærepladser til erhvervsskoleelever. Helt berettiget. Men det er ikke det fulde billede. Der er også brancher, som har vanskeligt ved at finde elever f.eks. inden for fagene industritekniker og maskinsnedker. Derfor er det også uddannelser, som kan opleves på DM i Skills, siger Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef i DI.

DI håber, at mange unge - uanset om de står og skal vælge uddannelse efter folkeskolen eller har været omkring gymnasiet og endnu ikke har valgt uddannelse - og deres forældre vil besøge DM i Skills. Ikke blot for at følge den spændende konkurrence, hvor 300 erhvervsuddannelseselever dyster i de mange erhvervsuddannelsesfag, men også for at opleve det spændende håndværk, som virksomhederne fremviser. Håndværket, som de faglærte præsterer i virksomhederne, viser til fulde, hvilke spændende job, der ligger for enden af en erhvervsuddannelse.

- Danmark behøver flere faglærte. Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser i Danmark og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt at vise de besøgende, at erhvervsuddannelserne indeholder et væld af uddannelser med spændende job i den anden ende. Og i øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig – en erhvervsuddannelse åbner virkelig mange døre, siger Lone Folmer Berthelsen.

På DI’s egen stand vil man kunne deltage i en stafet, som vil føre de unge rundt til en række af de uddannelser, som DI arbejder aktivt med at udvikle.

DI’s stand og aktiviteter er åbne på DM i Skills alle dage i hele åbningstiden, torsdag den 16. til lørdag den 18. januar, og hvor der er gratis adgang. Kom og få en snak om fag, praktikmuligheder, jobmuligheder og videreuddannelsesmuligheder. Forældre meget velkomne.

Følg os på:

    

Kontakter

For cases eller flere oplysninger:
Lars Bøgeskov, presserådgiver i DI, tlf. 2236 3138

For interview:
Lone Folmer Berthelsen, uddannelseschef i DI, tlf. 4032 0943

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum