Virksomheder risikerer uholdbar skattestigning på ukendt grundlag
De danske virksomheder risikerer, at der allerede fra næste år lander en unødvendig ekstraregning hos dem. Det skyldes, at Folketinget er i fuld gang med at behandle et lovforslag, som ændrer dækningsafgiften for virksomheder i en lang række kommuner. Det sker, selvom der endnu ikke er styr på de offentlige vurderinger, som ligger til grund for afgiften.
I praksis vil lovforslaget derfor betyde en skattestigning til erhvervslivet på cirka 800 mio. kr. ekstra hvert år. Det kommer i en tid, hvor der stadig er eftervirkninger fra tidligere nedlukninger og nye restriktioner netop er blevet annonceret:
”Politikerne sender denne regning afsted til dansk erhvervsliv på det helt forkerte tidspunkt,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark og fortsætter:
”Mange butikker og servicevirksomheder kæmper fortsat med eftervirkningerne af coronakrisen, og lige nu ser vi ind i en ny coronavinter, som måske bliver værre, end det var forventet for få uger siden. Det ikke fair, at erhvervslivet og ikke mindst de små i serviceerhvervene nu også får dette slag.”
De nye vurderinger
Ikke alene står virksomhederne til en ekstraregning - de kan heller ikke vide, om den regning, der lander hos dem, er den rette. Skatten skal nemlig betales på baggrund af de nye offentlige vurderinger, men de eksisterer endnu ikke. Derfor skal virksomhederne betale en foreløbig skat, som senere vil blive efterreguleret, når vurderingerne engang sendes ud.
Gennemsnitligt skal virksomhederne forberede sig på en efterregning på 30 procent, men den enkelte virksomhed risikerer også, at deres efterregning ender på flere hundrede procent af den allerede betalte skat – uden de altså har mulighed for selv at påvirke den eller planlægge efter det.
”Det er ganske enkelt ikke en måde at inddrive skat på i Danmark. Vi vil komme i en situation, hvor den enkelte virksomhed ikke aner, om de betaler det rigtige i skat, og efterregningen kan blive kæmpestor. Det giver en enorm usikkerhed - skabt af Skats udfordringer med at få det nye vurderingssystem til at virke. Det er ikke i orden,” siger Jannick Nytoft.
Han har derfor et konkret forslag, som politikerne kan indføre, indtil de nye vurderinger er på plads:
”Vi bør selvfølgelig fastholde den nuværende model for dækningsafgiften, indtil vi har et erhvervsejendomsvurderingssystem, som virker. På den måde mister kommunerne ikke deres provenu, og virksomhederne bliver ikke ramt af skattestigninger på et ukendt grundlag. Det er mest fair for alle,” siger Jannick Nytoft.
Kontakter
Jannick NytoftAdm. direktør
Tlf:27112073jny@ejd.dkCecilie Lund VintherPressekonsulent
Tlf:21404675clv@ejd.dkInformation om EjendomDanmark
EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.
Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark
Når feriekufferten gemmer på andet end minder: Undgå væggelus2.7.2025 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Væggelus rejser let med hjem fra ferien – og det kan blive en dyr fornøjelse. EjendomDanmark giver dig gode råd til, hvordan du undgår dem.
Sommerens Airbnb-udlejning kan koste dig dyrt: Her er, hvad mange glemmer26.6.2025 08:21:40 CEST | Pressemeddelelse
Det kan virke oplagt at udleje boligen i ferien – men glemmer du regler og ansvar, kan det ende med en dyr lærestreg. EjendomDanmark deler fem ting, du skal være opmærksom på.
Private lejeboliger er populære som aldrig før: Storbyer driver rekordlav boligtomgang28.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fra EjendomDanmark viser, at boligtomgangen er nede på 2,3 procent – det laveste niveau nogensinde. Det skyldes især udviklingen i Aarhus og København, hvor lejeboligen i høj grad er et attraktivt alternativ til en ejerbolig.
Huslejenævn: Flertal i Folketinget ønsker opgør med utidige regler om strafgebyr22.5.2025 10:35:52 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i Folketinget har anerkendt, at der er brug for et genbesøg af den uhensigtsmæssige praksis, hvor et strafgebyr fra huslejenævnene stadig skal betales, selvom beslutningen omgøres i retten. EjendomDanmark har arbejdet intenst med emnet og ser frem til, at det nu skal indgå i kommende forhandlinger.
Erfaren brancheprofil skal sikre EjendomDanmarks stærke juridiske fundament2.5.2025 09:00:30 CEST | Pressemeddelelse
EjendomDanmark har ansat Simone Ørum Holmbo som ny leder af det juridiske område i brancheorganisationen. Hun tiltræder den 1. juni.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum