Esbjerg Kommune

Virksomheder placerer Esbjerg Kommune i toppen af ny erhvervsmåling

Del

Esbjerg Kommune indtager en flot 15. plads i Dansk Industri nye landsdækkende undersøgelse, der afdækker danske kommuners lokale erhvervsvenlighed.

Erhvervslivet er godt tilfreds med erhvervsklimaet i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Erhvervslivet er godt tilfreds med erhvervsklimaet i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune

Begejstringen på rådhuset er stor over den nye landsdækkende erhvervsmåling fra Dansk Industri, der sender Esbjerg Kommune klart i top blandt landets største kommuner.

”Vi glæder os over vores 15. plads, der er vores bedste placering siden 2015. Vi arbejder hårdt for et godt erhvervsklima her i kommunen, så det er dejligt, at virksomhederne kan mærke forbedringerne og kvitterer for det i undersøgelsen,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Erhvervslivet er især imponeret over det overordnede erhvervsklima i kommunen, fremhæver den gode infrastruktur og kommunens fokus på den grønne omstilling i den nye erhvervsmåling.

Arbejdet bærer frugt

I årets måling kvitterer virksomhederne også for kommunens øget fokus på at forbedre tidligere års udfordringer med blandt andet at få sænket den kommunale sagsbehandlingstid og hjælpe virksomhederne med bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

”Vi har haft en særlig indsats, der har nedbragt vores sagsbehandlingstider markant. Ligesom vi med oprettelsen af vores Green Skills sekretariat har fået et langt større fokus på at få opkvalificeret vores arbejdsstyrke til de områder, hvor vores virksomheder mangler arbejdskraft,” forklarer Jesper Frost Rasmussen.

Klar til at arbejde videre

Derfor giver årets måling også anledning til selvindsigt, så den flotte placering og fremgang kan opretholdes, og et af de punkter, som erhvervslivet gerne ser forbedret, er samspillet mellem erhvervslivet og den lokale folkeskole.

”Vi kan glæde os over, at flere af vores unge mennesker i år har valgt en erhvervsuddannelse, og så er det klart, at det kalder på en tættere dialog mellem vores lokale folkeskole og erhvervslivet, når erhvervslivet ikke mener, at kvaliteten af vores folkeskole er god nok. Jeg vil tage initiativ til, at de relevante parter mødes, så vi sammen kan se, hvad vi kan gøre endnu bedre,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Udsigt til mere

Der også ser frem til at arbejdet fra kommunens nye Erhvervsfremmeudvalg, begynder at bære frugt og kan aflæses i erhvervsmålingen.

”Det er glædeligt, at erhvervsklimaet i Esbjerg er blevet bedre. I erhvervsfremmeudvalget har vi en vigtig opgave foran os, der handler om at sikre erhvervslivets rammevilkår endnu mere og vi glæder os til, at vi for alvor skal til at tage fat på arbejdet, så vi kan være med til at gøre erhvervsklimaet endnu bedre,” siger May-Britt Andrea Andersen, formand for Erhvervsfremmeudvalget.

 

FAKTA

ESBEJRGS ERHVERVSVENLIGHED 2022

Esbjerg Kommune indtager i år 15. pladsen på Dansk Industris liste over de danske kommuners lokale erhvervsvenlighed. Det er et hop på 3 pladser frem på listen i forhold til 2021, hvor kommunen landede på en 18. plads.

I Esbjerg Kommune har 185 virksomheder svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer minimum 7.502 private arbejdspladser i kommunen, hvilket svarer til 18 procent af den private beskæftigelse.

Se alle resultaterne på: www.di.dk/le

Kilde: Dansk Industri

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mobil: 2724 1800, mail: jesra@esbjerg.dk

May-Britt Andrea Andersen, formand for Erhvervsfremmeudvalget, mobil: 5310 5009, mail: maa40@esbjerg.dk

Billeder

Erhvervslivet er godt tilfreds med erhvervsklimaet i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Erhvervslivet er godt tilfreds med erhvervsklimaet i Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum