Dansk Byggeri

Virksomheder i Albertslund betaler landets højeste beløb for genbrugspladsen

Del

Når en virksomhed ligger i Albertslund Kommune, skal den af med et årligt gebyr på 1040 kroner uanset, om den benytter kommunens genbrugspladser. I Gentofte koster det kun 252 kroner.

Regningen for kommunens administration af erhvervsaffald svinger fra 252 til 1040 kroner i 2018 i Hovedstadsområdet. Gennemsnittet for de 17 kommuner er 541 kroner. Dermed har Hovedstadsområdet landets højeste gennemsnit og ligger langt over landsgennemsnittet på 326 kroner.

Det hører dog med, at mange af kommunerne i Hovedstadsområdet har sat gebyret ned. Selv om Albertslund har landets højeste gebyr i 2018, så har kommunen sat det 677 kroner ned i forhold til sidste år.

- Jeg synes, det er forkert at betale gebyr for at kommunens administration af genbrugspladserne. Det er jo ikke gratis for os at bruge genbrugspladsen. Faktisk er det temmelig dyrt for os håndværkere at komme af med det affald, vi får, når vi udfører arbejde for hr. og fru Jensen. Desuden er det ikke rimeligt, at virksomheder, som aldrig skal på genbrugspladsen, betaler et gebyr, siger Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

Store forskelle
Det er postnummeret, det bestemmer prisen for kommunens administration af genbrugspladserne. I ti af landets kommuner koster det ikke noget for virksomhederne, mens det i 45 kommuner koster mellem 250 og 449 kroner.

- Dansk Byggeri mener, at gebyret skal væk. Affaldshåndtering er en kommunal opgave og bør finansieres over skatten. Der er virksomheder, som slet ikke bruger genbrugspladserne, og de skal også betale. Desuden er gebyrerne så små, at de ofte bliver spist op af omkostningerne til opkrævning og kontrol af betaling og eventuelle rykkere, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Det er op til den enkelte kommune hvert år at bestemme, hvor meget det skal koste virksomhederne at kunne benytte genbrugspladserne.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88, mads@raaschou.as
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden Niels Tolstrup, telefon 20 65 98 40, nth@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Vedhæftede filer

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum