Beskæftigelsesministeriet

Virksomheder har større fokus på arbejdsmiljøet

Del

Virksomhederne prioriterer i højere grad end tidligere et sundt arbejdsmiljø. Det viser en undersøgelse af virksomhedernes arbejdsmiljøindsats for 2017.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har gennemført spørgeskemaundersøgelsen "Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017". Her er der samlet data ind fra sidste kvartal af 2017 og første kvartal af 2018.

Undersøgelsen giver et indblik i, hvordan virksomhederne overholder formelle krav, spiller sammen med myndighederne, løfter egenindsatsen og efterspørger rådgivning. 

Det samlede billede er, at virksomhederne har større fokus på arbejdsmiljøet, end lignende undersøgelser viste i 2012 og 2014. Undersøgelsen viser også, at forskellige brancher har fokus på forskellige dele af arbejdsmiljøet, og fokus afhænger i høj grad af det arbejde, der er karakteristisk for branchen. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg glæder mig over det billede, der tegner sig i undersøgelsen – nemlig at virksomhederne lægger større vægt på arbejdsmiljøet, for det er afgørende, at både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø bliver bedre. Undersøgelsen giver mig samtidig en forventning om, at virksomhederne vil indgå i en positiv og konstruktiv dialog om arbejdsmiljøet, når ekspertudvalget snart kommer med sine anbefalinger. 

- Jeg kan dog fortsat konstatere, at der på flere punkter ikke bliver gjort nok. Derfor er arbejdsmiljøet fortsat et stort fokusområde for regeringen, og jeg glæder mig til at høre anbefalingerne fra ekspertudvalget og begynde arbejdet for en bedre og mere effektiv arbejdsmiljøindsats på vores arbejdspladser.

For at forbedre arbejdsmiljøet i nogle af de brancher med flest ulykker, har regeringen sideløbende med arbejdet i ekspertudvalget gjort en ekstra indsats inden for byggeri og landbrug, hvilket allerede har haft en effekt. 

Det forventes, at ekspertudvalget kommer med sine anbefalinger senere på måneden. 

Du kan læse mere om "Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017" her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum