DI Digital

Virksomheder fortsætter investeringerne i it trods dystre udsigter

Del
Danske virksomheder skruer op for investeringerne i it, til trods for at der er tegn på krise forude. Det viser en ny og endnu ikke publiceret undersøgelse, som landets største erhvervsorganisation, DI, har foretaget blandt sine medlemmer.
Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg. Foto: Kasper Witte/Büro Jantzen
Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg. Foto: Kasper Witte/Büro Jantzen

Virksomhederne på tværs af alle brancher forventer at investere 7,7 milliarder kroner mere i it end sidste år. Det er den højeste vækstrate i mere end 10 år – bortset fra sidste år, hvor pandemien fik alle til at hive digitaliseringsplanerne op af skufferne. Nu fortsætter tendensen og viljen til at investere i digitalisering.

- Det er en rigtig god nyhed at danske virksomheder, trods udsigt til krise og afmatning, fortsat forventer at investere i digitalt udstyr og digitale løsninger. En væsentlig grund til at vores virksomheder klarer sig så godt ude på verdensmarkedet er, at de har været dygtige til at bruge ny teknologi og innovation til at skabe konkurrencedygtige produkter af høj kvalitet og dermed hente store eksportindtægter hjem til Danmark.

Derfor er det også vigtigt, at vi får de små og mellemstore virksomheder op i et højere gear med investeringerne i it, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg.

 - Virksomhederne fik et wakeup-call under pandemien, og måtte skynde sig at hive planerne om digitalisering og investeringer i it op af skufferne og sætte dem i gang. Det er en glædelig overraskelse, at virksomhederne har tænkt sig at fortsætte den digitale udvikling, som pandemien var med til at sætte i gang – selv om vækstudsigterne ikke er alt for gode, siger Rikke Hougaard Zeberg.

 Andre investeringer falder

Resultatet af undersøgelsen er bemærkelsesværdigt, fordi virksomhederne forventer at skrue ned for investeringerne på næsten alle andre områder end it på grund af usikkerhed i verden omkring os.

 - Set med digitale briller er det rigtig godt, at det netop er investeringerne i it, som virksomhederne har valgt at prioritere. Det peger fremad mod fortsat udvikling af vores virksomheder, som kommer os og dem til gode på lidt længere sigt. Der er stadigt et meget stort potentiale i at bruge digitale løsninger. Det gælder f.eks. at bruge data til udviklingen af produkter og forretningen, siger Rikke Hougaard Zeberg.

 SMV’er halter bagefter

Desværre viser undersøgelsen dog også, at SMV’erne halter bagefter de store virksomheder med it-investeringerne.

 - Netop fordi digitalisering har været så vigtigt for konkurrenceevnen og for at udvikle vores samfund, er det vigtigt, at vi får de små og mellemstore virksomheder op i et højere gear med investeringer i it. Det er noget, jeg vil tage en dialog med erhvervslivet om, hvordan vi kan fremme den udvikling, siger Rikke Hougaard Zeberg.

 Af de godt 7½ mia. kr., som virksomhederne samlet set skønnes at øge deres investeringer i it med i 2023, er det kun et sted mellem 650 og 700 mio. kr., som ventes brugt i landets små og mellemstore virksomheder (SMV’er).Det svarer til blot 9 procent af den samlede fremgang i it-investeringerne, hvilket skal ses i forhold til, at SMV’erne står for cirka 30 procent, når det gælder alle typer af investeringer.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, DI, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg. Foto: Kasper Witte/Büro Jantzen
Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg. Foto: Kasper Witte/Büro Jantzen
Download

Links

Information om DI Digital

DI Digital



Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Nedskæringer på uddannelser forværrer mangel på it-specialister19.4.2024 11:28:14 CEST | Pressemeddelelse

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en politisk aftale om den såkaldte sektordimensionering, der reducerer i antallet af uddannelsespladser på de danske universiteter. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kalder her til formiddag i en pressemeddelelse nedskæringerne for et ”kæmpe problem” for erhvervslivet. Aftalen indebærer desværre også markante nedskæringer på it-uddannelser, hvilket vækker bekymring i Dansk Industris branchefælleskab for tech-virksomheder, DI Digital.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye