Aarhus Universitet: Science and Technology

Virksomheder flokkes om Danmarks mest attraktive studerende

Del

På 24 timer var årets ”Katrinebjerg Karrieredag” udsolgt, dermed bliver der igen fuldt hus, når Danmarks IT-virksomheder for femte gang flokkes om at rekruttere de attraktive datalogi- og IT-produktudviklingsstuderende. Mere end 600 IT studerende fra Aarhus Universitet forventes at deltage i karrieredagen som afholdes den 12. april 2019 på Institut for datalogi.

En af landets største IT-karrieremesser (Kdag.au.dk) blev på rekordtid udsolgt – 24 timer og 47 minutter tog det helt præcist. 50 virksomheder var heldige at få en stand, deriblandt virksomheder som Systematic, Uber og Forsvarsministeriet. Det vækker glæde ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, som står bag Katrinebjerg Karrieredag, eller Kdag som dagen også bliver kaldt.

”I 2019 er det femte gang vi afholder Kdag på Aarhus Universitet, og hvert eneste år mærker vi en enorm interesse fra virksomheder, der er interesserede i at møde vores studerende. Vi er meget beærede over interessen, og tolker det som et tegn på at virksomhederne og IT-industrien værdsætter for de kompetencer som vores kandidater opnår gennem deres uddannelse på Aarhus Universitet,” siger Søren Poulsen, specialkonsulent ved Institut for Datalogi.

Søren Poulsen ser det derudover som en succes for den digitaliseringsstrategi som Aarhus Universitet igangsatte i 2018. ”Vi er godt klar over at hele IT-branchen har behov for at der uddannes endnu flere kandidater med digitaliseringskompetencer, og det er også derfor at Aarhus Universitet har søsat en digitaliseringssatsning der i de kommende år skal sørge for mere forskning og øget rekruttering til uddannelserne på området,“ siger han.

Den store efterspørgsel på Kdag-standene bunder i en akut mangel på IT specialister hos både store og små danske virksomheder. Denne mangler på medarbejdere gør de snart udklækkede dimittender fra Institut for datalogi meget eftertragtede, og Kdag er en vigtig måde for virksomhederne at komme i kontakt dem. ”For os hos Systematic er nyuddannede en uundværlig kilde til ny viden og nye impulser, så vi deltager på K-dag for at skabe nysgerrighed omkring vores virksomhed og synliggøre de unges karrieremuligheder. Og som Danmarks største privatejet it-virksomhed med solid vækst, har vi selvfølgelig brug for rigtig mange unge mennesker,” udtaler Dorte Gade, Group Senior Vice President, Business Support Services ved Systematic.

Katrinebjerg Karrieredag afholdes fredag den 12. april, kl. 11.15-15.00 i Peter Bøgh Auditoriet, Finlandsgade 21-23, 8200 Aarhus N. Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

Nøgleord

Kontakter

Sofia Hedegaard Rasmussen, kommunikationsmedarbejder
Mobil 24 42 43 45 / sofia@cs.au.dk

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInstitut for Datalogi ved Aarhus Universitet uddanner bachelorer og kandidater i datalogi og IT produktiudvikling. Instituttets forskere arbejder både med teoretisk og anvendelsesorienteret datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Hvad afgør, hvor meget vi spiser?25.3.2019 09:00:00 CETPressemeddelelse

OmniSaM er et igangværende tværfagligt projekt ledet af Aarhus Universitet, der beskæftiger sig med vores mæthedsfølelse. Overvægt og de komplikationer, der følger med, er et voksende problem verden over. Nogle velkendte årsager til overvægt er blandt andet vores kost og aktivitetsniveau. Men hvad afgør, hvor meget vi spiser, og kan man med mere mættende fødevarer gøre det lettere for den enkelte ikke at spise for meget?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum