Virksomheder belønnes for lærlingeindsats
Den aftale om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), som faldt på plads tidligt lørdag morgen, sikrer ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en tiltrængt større økonomisk gevinst til virksomheder, der uddanner mange lærlinge.

Efter lange og svære forhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter lykkedes det tidligt lørdag at nå frem til en trepartsaftale om AUB. Den nye aftale er en forlængelse af trepartsaftalen fra maj om ekstraordinært løntilskud til virksomheder – en aftale, hvor man blandt andet afsatte 500 mio. kroner til initiativer, der kunne understøtte oprettelsen af flere lærepladser.
Morgenens trepartsaftale betyder blandt andet, at virksomheder, der opfylder deres måluddannelsesratio, får op imod 3.500 kroner om året per lærling.
”Det har været vigtigt for TEKNIQ Arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet at sikre stærkere incitamenter for virksomhederne til at uddanne lærlinge og en højere belønning til de virksomheder, der løfter denne opgave. Det er lykkedes, og vi er glade for, at man på denne måde anerkender den indsats, der foregår i mange brancher og virksomheder for at åbne døren på vid gab for en ny generation af lærlinge,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.
Trepartsaftalen sikrer også, at virksomhederne får en forhøjet lønrefusion for lærlinge på skoleophold på syv procent i 2021 og yderligere en lidt mindre forhøjelse i 2022.
”Det har været vigtigt at lande en aftale, der skaber stabilitet for hele AUB-systemet, og det synes jeg, vi er lykkedes med,” siger Troels Blicher Danielsen.
Aftalen sikrer desuden, at det stadig er erhvervsskolerne, som skal stå for den praktikpladsopsøgende indsat, ligesom dette arbejde forankres i skolernes bestyrelser.
”På den måde forpligtes skolerne også til styrke deres arbejde på netop dette område. Det er vigtigt, hvis vi skal aktivere alle dele af erhvervsuddannelsessystemet – fra skoler til virksomheder – for på den måde at få løftet lærlingeoptaget yderligere og dermed sikre den nødvendige strøm af nye faglærte,” siger Troels Blicher Danielsen.
Han hæfter sig i den forbindelse også ved, at de faglige udvalg får tilført midler til at understøtte indsatsen for at skabe flere praktikpladser i samarbejde med erhvervsskolerne.
Kort om AUB
- Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) finansierer og administrerer en række refusions- og tilskudsordninger på erhvervsuddannelsesområdet.
- Dette skal være med til at skaffe flere praktikpladser.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17
Billeder

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.
Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne
Danskerne er blevet mere kvalitetsbevidste21.1.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kvaliteten af arbejdet vægter stadig højere end prisen, når danskerne skal vælge håndværker. Det viser en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov.
Byggebranchen kommer ud af coronaåret 2020 med høj beskæftigelse20.1.2021 09:28:37 CET | Pressemeddelelse
Efter et forår og en forsommer hvor hele byggebranchen – og især installationsbranchen – holdt vejret, har 2. halvår bragt branchen tilbage i 5. gear. Beskæftigelsen lå ved udgangen af året på 181.200.
Risiko for at luften kan gå af varmepumpemarkedet19.1.2021 11:43:21 CET | Pressemeddelelse
Det tog kun fire dage at tømme bygningspuljen i 2020. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne advarer man om, at det samme kan ske med dette års pulje, som blandt andet skal give en økonomiske håndsrækning til de danskere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe.
Industrivirksomheder ruster sig mod cyberangreb19.1.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end fire ud af ti virksomheder har allerede iværksat tiltag for at sikre sig mod digitale indbrud. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der brug for, at mange flere gør det samme.
Tyve fortsætter klapjagten på varebiler12.1.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hver fjerde el- og vvs-virksomhed har indenfor de seneste 12 måneder været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser bedre adgang til indbrudsdata for at bremse de ubudne gæster.
Hvem skal have stikket – og hvornår?7.1.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser en mere detaljeret plan for udrulningen af coronavaccinerne. Samtidig bør regeringen tænke centrale dele af dansk erhvervsliv ind i ligningen, når vi når ud over sårbare og sundhedspersonalet.
Langsigtet indsats skal trække flere piger til bl.a. elektriker- og vvs-energiuddannelserne6.1.2021 12:21:12 CET | Pressemeddelelse
Pigerne er stadig i klart mindretal på erhvervsuddannelserne. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at det nu er besluttet at forlænge Boss Ladies-projektet, der netop har til formål at få flere piger til at prøve noget andet end gymnasiet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum