Vinteren nærmer sig – er dine dæk klar til vinter?

Del
Vi er for alvor kommet ind i efterårsperioden, og før vi ved af det, melder vinteren sig. Kalenderen behøver dog langt fra at sige december, før der er behov for vinterdæk på bilen. Det er dog langt fra alle, der husker at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk i tide.

Flere og flere glemmer at få skiftet til vinterdæk i en travl hverdag. Det er nemt at udskyde. Denne udskydelse kan dog øge din risiko for ulykker. Ikke blot for dig selv, men også hvor du involverer andre i ulykkerne. Det er derfor vigtigt, at du får skiftet dine dæk på det rigtige tidspunkt.

Det skal ikke være snevejr, før du skal have vinterdæk på bilen

Der er mange, der er i tvivl om, hvornår det er tid til at skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Mange tror, at der skal være sne på vejene, før det er nødvendigt. Det er dog langt fra tilfældet. Faktisk kan det være endnu farligere, hvis du kører på glatte veje, og du ikke er klar over, at der er glat.

Der er især risiko for en ulykke, hvis du bliver ved med at køre med dine sommerdæk, selvom forholdene anbefaler vinterdæk.

Det anbefales, at du skifter dine vinterdæk, når temperaturerne begynder at snige sig ned omkring syv grader. Derfra er der nemlig ikke langt, før det kan begynde at give glatte veje.

Vinterdæk har en stor betydning for din sikkerhed – og dine medtrafikanters

Der er stor forskel på vinterdæk og sommerdæk. Forskellen gør netop, at du er mere sikker i trafikken, når du bruger vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren.

Forskellen imellem de to typer dæk ligger i tre forskellige ting: gummiblanding, struktur og slidbane. Kigger vi på gummiblandingen, består vinterdæk af mere naturgummi end sommerdæk. Det betyder, at vinterdæk er blødere og samtidig også holder sig blødere, selvom temperaturen falder. Når dækkene er mere bløde, får de et bedre vejgreb.

Strukturen på vinterdæk er anderledes, i form af at slidbaneblokken består af en masse små riller. Disse riller er også med til at give bedre vejgreb. Derudover kan rillerne også drive vandet væk fra vejbanen, så du mindsker risikoen for akvaplaning.

Selve slidbanen består af nogle dybere riller, der er hovedessensen i at have et godt vejgreb om vinteren. I disse riller er der plads til sne og lignende, hvilket gør, at bilen lettere kan trække uden at glide. Mønsterdybden på disse riller er derfor uhyre vigtig.

Det er ikke nok at skifte – kontrollér dine vinterdæk, inden de bliver monteret

Selvom du får skiftet fra sommerdæk til vinterdæk i tide, er det ikke altid nok. Skifter du til vinterdæk, der er slidt ned, ender du stadig med en uoptimal løsning, der kan øge risikoen for uheld.

Når det er ved at være tid til at skifte vinterdækkene, skal du derfor undersøge mønsterdybden først. Dit dækmønster på din bil skal være minimum 1,6 mm ifølge loven. Det gælder både for sommerdæk og vinterdæk.

Mange automekanikere og andre eksperter anbefaler dog, at du udskifter dine dæk, noget før du når minimumsgrænsen. Typisk anbefales det, at du udskifter dine dæk, når de har en mønsterdybde på tre mm eller mindre.

Dækmønsteret har en stor påvirkning på dit vejgreb. Vil du minimere risikoen for ulykker, er det derfor vigtigt, at du kontrollerer, at dine vinterdæk har tilstrækkeligt med dækmønster tilbage, inden du monterer dem på bilen. Er du i tvivl, er det bedre at få en ekspert til at vurdere det for dig, så du kan bevæge dig sikkert ud i vintertrafikken.

Information om OnlinePartners

OnlinePartners
OnlinePartners
Fredensgade 7
6000 Kolding

71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Følg pressemeddelelser fra OnlinePartners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OnlinePartners

Aldrig har det være nemmere at få repareret din telefon30.10.2019 10:47:49 CET | Pressemeddelelse

I takt med at teknologien har udviklet sig, og vi er blevet mere afhængige af forskellige digitale enheder i hverdagen, har det også sat krav til reparation. Det nytter nemlig ikke at vente på en mobil reparation i flere dage. Tværtimod. Det skal kunne gå hurtigt, eller i det mindste være nemt, at få den afleveret hos en reparatør. Det har tvunget flere og flere værksteder, som reparerer telefoner, til at tænke ud af boksen og med udgangspunkt i forbrugernes tilværelse.

Udenlandske sommerferierejser storhitter stadig blandt danskerne30.10.2019 10:43:16 CET | Pressemeddelelse

Danskerne har i mange år nydt at rejse sydpå så snart der har været mulighed for det. Selvom der kommer mere og mere fokus på, hvordan særligt flyrejser belaster miljøet markant, så tyder det ikke på, at danskerne er færdige med at nyde sine ferier sydpå i mere eksotiske omgivelser. Rigtigmange tager nemlig stadig gerne flyveren til syden, hvor det særligt er populært at nyde sin sommerferie. Dette gælder både for singler, børnefamilier, unge par og for pensionisterne. Men hvad er det, der får danskerne til at stikke afsted sydpå?

Pas på det skjulte sukker i hverdagen30.10.2019 10:40:26 CET | Pressemeddelelse

Mange danskere gruer for tandlægebesøg. Det kan både skyldes tandlægeskræk, men i lige så høj grad også frygten for en høj tandlægeregning. Sidstnævnte kan vi faktisk selv være med til at påvirke ved at tænke meget mere over, hvad vi spiser og drikker i hverdagen, samtidigt med vi fører en god og grundig tandhygiejne. Tørret frugt, juice, yoghurt og energidrikke indeholder store mængder sukker, hvilket kan risikere at give huller i tænderne.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye