Aarhus Universitet: Arts

Vinkler på VM i fodbold

Del

Hvad kan en forsker i musikhistorie, idehistorie og religion fortælle os om fodbold? Det kan man få svar på i en række artikler med nye vinkler på VM i fodbold.

Vi har blandt andet spurgt en lektor i religionsvidenskab om, hvorvidt det er rimeligt at kalde fodbold for en religion? Kan man tale om egentlige fodboldguder? Og kan den danske folkekirke lære noget af fodboldens verden?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/gud-er-med-paa-groensvaeren

Musikforskeren kan gøre os klogere på, hvilken betydning en VM sang har, og svare på, hvorfor netop Re-Sepp-Ten stadig er blandt de mest foretrukne hos mange danskere?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/derfor-vender-vi-altid-tilbage-til-re-sepp-ten

Man kan også se en alternativ holdopstilling, når en lektor i idehistorie har fået til opgave, at stille det ultimative, europæiske all star fodboldhold med filosoffer.

Se holdopstillingen her: https://humanioranu.au.dk/et-filosofisk-spoergsmaal-om-fodbold

Derudover kan vi heller ikke sige VM i Qatar uden også at forholde os til bagsiden af medaljen. Vi har stillet en række spørgsmål til en forsker i Arabisk- og Islamstudier; hvad det er for en kultur og religion, der ligger bag ved værtsnationen, og hvordan kommer den til udtryk, når vi diskuterer menneskerettigheder?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/vm-i-menneskerettigheder

Vi har derudover samlet en ekspertliste med forskere der står klar til at svare på endnu flere spørgsmål.

Se ekspertlisten: https://humanioranu.au.dk/vm-i-qatar-ekspertliste

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Ny forskningsoversigt kan understøtte dagtilbuds arbejde med at forebygge og opspore mistrivsel blandt børn1.12.2022 09:59:46 CET | Pressemeddelelse

Hvad skal vi forstå ved mistrivsel blandt små børn, hvordan får vi øje på den, og hvordan kan dagtilbud arbejde pædagogisk med at forebygge den? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien Pædagogisk indblik stiller skarpt på en vigtig opgave for landets dagtilbud: at forebygge, opspore og underrette om børn i risiko for mistrivsel. Den peger bl.a. på, hvilken faglighed det kræver af pædagogerne, og gør ikke mindst opmærksom på, hvordan hverdagens pædagogik i dagtilbuddet i sig selv kan virke forebyggende over for mistrivsel.

PPR-ledere i ny undersøgelse: Behov for flere pædagogiske kompetencer i PPR21.11.2022 12:11:23 CET | Pressemeddelelse

Flere og flere danske børn mistrives. Det har kastet ny aktualitet over den pædagogisk psykologiske rådgivning (PPR), der i disse år skifter målsætning fra udredning til forebyggelse. I en ny undersøgelse fra DPU, Aarhus Universitet peger PPR-lederne i danske kommuner på, at det bl.a. kræver flere ansatte i PPR med erfaring fra pædagogisk praksis. På baggrund af undersøgelsen har DPU formuleret tre anbefalinger til at styrke de tværfaglige forebyggende PPR-indsatser i landets dagtilbud og skoler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum