Aarhus Universitet: Arts

Vinkler på VM i fodbold

Del
Hvad kan en forsker i musikhistorie, idehistorie og religion fortælle os om fodbold? Det kan man få svar på i en række artikler med nye vinkler på VM i fodbold.

Vi har blandt andet spurgt en lektor i religionsvidenskab om, hvorvidt det er rimeligt at kalde fodbold for en religion? Kan man tale om egentlige fodboldguder? Og kan den danske folkekirke lære noget af fodboldens verden?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/gud-er-med-paa-groensvaeren

Musikforskeren kan gøre os klogere på, hvilken betydning en VM sang har, og svare på, hvorfor netop Re-Sepp-Ten stadig er blandt de mest foretrukne hos mange danskere?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/derfor-vender-vi-altid-tilbage-til-re-sepp-ten

Man kan også se en alternativ holdopstilling, når en lektor i idehistorie har fået til opgave, at stille det ultimative, europæiske all star fodboldhold med filosoffer.

Se holdopstillingen her: https://humanioranu.au.dk/et-filosofisk-spoergsmaal-om-fodbold

Derudover kan vi heller ikke sige VM i Qatar uden også at forholde os til bagsiden af medaljen. Vi har stillet en række spørgsmål til en forsker i Arabisk- og Islamstudier; hvad det er for en kultur og religion, der ligger bag ved værtsnationen, og hvordan kommer den til udtryk, når vi diskuterer menneskerettigheder?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/vm-i-menneskerettigheder

Vi har derudover samlet en ekspertliste med forskere der står klar til at svare på endnu flere spørgsmål.

Se ekspertlisten: https://humanioranu.au.dk/vm-i-qatar-ekspertliste

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye