Lolland Kommune

Vindmøllepulje på 2,9 mio. kr. fordelt til lokale projekter

Del

14 lokale projekter kan snart se frem til i alt 2,9 millioner i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning”. Det er resultatet efter torsdagens byrådsmøde, hvor ansøgningerne blev behandlet. Ordningen går ud på, at der i forbindelse med opførelse af vindmøller også afsættes penge til styrkelse af de rekreative og landskabelige værdier. Det er en ordning, der i denne uddeling kommer projekter i nærheden af vindmøllerne i Rødby Fjord til gode.

Til at behandle ansøgningerne har Lolland Kommune nedsat en projektansøgningsgruppe med politisk repræsentation af Henrik Høegh og Heino Knudsen. De glæder sig begge over de mange ansøgninger og over muligheden for, at så mange af dem kan imødekommes, helt eller delvist.

”Det er en fornøjelse gang på gang at se det store lokale engagement og initiativrigdom, som vindmøllepuljen får for dagens lys. Der er stor interesse for både puljen og for at gøre en forskel lokalt. Det er tydeligt, og derfor er det glædeligt – og også helt rimeligt – at vi med Den grønne ordning kan belønne dem, som bidrager til, at Lolland forsat kan være førende indenfor grøn energi”, siger Henrik Høegh, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

14 ud af 29 ansøgninger har fået tilsagn, og de spænder vidt. Fra svømmehal i Rødby, støtte til Kramnitse og til kunstgræsbane i Nakskov Idrætspark for blot at nævne eksempler. Man har i uddelingen lagt vægt på især at tilgodese projekter, som ligger tæt på Den grønne ordnings vindmøller, fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget Heino Knudsen.

”Det har været en svær øvelse, og vi havde gerne prioriteret flere af de mange rigtige gode forslag. De havde kvaliteten til det, ingen tvivl om det, og jeg vil derfor også opfordre dem, som ikke kom med nu – og alle de andre gode idéer, der gemmer sig lokalt – til at søge i kommende uddelinger. Potentialet er der, og projekterne gør en forskel lokalt. Det ser vi gang på gang.”

Den komplette oversigt over de ansøgninger, som Byrådet indstiller imødekommet, kan ses på Lolland Kommunes PolitikerWeb (Byrådets møde 26. maj, sag 7). Ansøgninger skal efterfølgende godkendes endelig af Enrginet.dk, der administrerer ordningen på statens vegne.

Nøgleord

Kontakter

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum