Lolland Kommune

Vindmøllepenge på vej til lokale projekter

Del

23 lokale projekter kan snart se frem til i alt 4,1 millioner i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning”. Det er resultatet efter tirsdagens møde i Økonomiudvalget i Lolland Kommune, hvor man behandlede årets ansøgninger.

Den grønne ordning går ud på, at der i forbindelse med opførelse af vindmøller også afsættes penge til styrkelse af de rekreative og landskabelige værdier i de berørte områder. I år kommer ordningen derfor særligt de fem områder i kommunen tilgode, hvor der er blevet tilsluttet vindmøller, men også projekter udenfor områderne får støtte.  

Til at behandle ansøgningerne har Lolland Kommune nedsat en projektansøgningsgruppe med politisk repræsentation af formand for Klima-, Miljø-, og Teknikudvalget Henrik Høegh og formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen. De glæder sig begge over, at det bliver muligt at imødekomme så mange af de modtagne 35 ansøgninger helt eller delvist.

”Det er glædeligt igen i år at se det store lokale engagement og den initiativrigdom, som vindmøllepuljen får for dagens lys. Der er stor interesse for både puljen og for at gøre en forskel lokalt. Derfor er jeg glad for – og det er også helt rimeligt – at vi med Den grønne ordning kan belønne vores lokale græsrødder, som bidrager til, at Lolland forsat kan være førende indenfor grøn energi”, siger Henrik Høegh.

Den grønne ordning kører nu på tredje år, og hvis Økonomiudvalgets indstilling for 2017 følges, betyder det, at Lolland Kommune igennem årene har kunnet støtte i alt 49 lokale projekter med lige over 9,5 mio. kr.

Tilsagnene spænder vidt. Fra spejdere i Langø, tag til Nakskov Roklub over energirenovering af Søllested Bio og til nyt lys til Maribo Hallerne og opgradering af cykelruten på det sydlollandske dige. Blot for at nævne nogle af de 23 lokale projekter, som støttes i årets uddeling.

De projekter, som Lolland Kommune indstiller støttet, kan ses i den vedlagte oversigt, ligesom der også er vedlagt oversigt over, hvilke områder som ligger i nærområdet til årets tilsluttede møller. Det er især projekter i de områder, man har fokus på, men det har heller ikke i år været en nem prioritering, fortæller Heino Knudsen.

”Det er altid en svær øvelse, også i år, og vi havde gerne prioriteret flere af de mange rigtige gode forslag –  både i vindmølleområderne og udenfor. For én ting er sikker, projekterne har kvaliteten til det, ildsjælene er der, og behovet er der. Ingen tvivl om det, og selvom vi med puljen her derfor ikke kan komme hele vejen rundt, så er det allligevel rigtig positivt at opleve alle de gode idéer, der gemmer sig lokalt. Potentialet er rigtig stort, og projekterne kan gøre en forskel lokalt. Det ser vi gang på gang.”

Efter Økonomiudvagets godkendelse skal de bevilgede beløb godkendes af byrådet inden den endelige godkendelse af Energinet, der administrerer ordningen på statens vegne.

Nøgleord

Kontakter

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum