Vinderne af Slagterprisen 2021 er fundet
Moderne slagtere
Slagterfaget er under udvikling, men holder også traditionerne i hævd. Det er ikke nok at kunne levere udskæringerne – man skal også kunne forædle kødet til lækre produkter og hjælpe kunderne med at sammensætte måltider. Det skal man i hvert fald kunne, hvis man skal vinde Slagterprisen 2021.
-Hvis man skal vinde Slagterprisen kræver det selvfølgelig et meget højt slagterfagligt niveau, hvilket også skinner igennem hos alle de nominerede. Men det kræver også, at man skiller sig ud fra mængden ved at være fremsynet og tænke i nye baner. Kunderne forventer bedre kød og nemmere løsninger, og samtidig er et fokus på oprindelse en vigtig del i fortællingen om den gode, danske slagter, siger Chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, Eva Kunnerup Mohrsen, som sad i juryen.
Juryen lagde især vægt på, at vinderne udviser ekstraordinært godt håndværk, har egenproduktion af spændende kødprodukter, sammensætter måltidsløsninger og som samtidig har kvalitet og råvarer i centrum.
De bedste håndværkere hædres
Slagterprisen er opdelt i to kategorier: kategorien for Super- og hypermarkeder og kategorien for Privatslagtere. Prisen hylder de slagtere, der formår at inspirere kunderne til bedre oplevelser med kød. Fælles for de nominerede er den store passion for slagterfaget, hvilket også skinnede igennem ved juryens besøg i butikkerne.
Det var også to stolte vindere, som kunne modtage priserne som årets slagtere til stående klapsalver fra en sal fyldt med fødevarebranchens fremmeste folk:
- Det er helt fantastisk at vinde - det er helt overvældende. Jeg vil gerne sige tak til Thomas, der har været min makker i 3 år . Jeg vil også gerne takke mine kollegaer, butik og købmand for deres fantastiske arbejde. En ekstra tak til Thomas, der er vores fagkonsulent - du er der altid, når vi har spørgsmål, siger slagtermester Benny fra Sæby.
- Det er dejligt at vinde. Vi er stolte over at blive anerkendt. Vi har et godt og fast personale, som man altid kan regne med. Vi er nysgerrige og vi er ikke bange for at prøve noget nyt - det er vigtigt at tro på sine egne evner, siger slagtermester Jacob fra Kalundborg.
Find vinderfotos og logo til download på slagterprisen.dk under pressematerialer.
NOMINEREDE
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
SuperBrugsen, Asnæs.
MENY Sæby.
(Bilka Randers - Desværre var butikken nødt til at trække sig som kandidat lige op til prisuddelingen, fordi slagtermesteren fik job udenfor Salling Group)
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.
Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse
Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.
Landbrug & Fødevarer: Der er brug for klare rammer for virksomhedernes emballagehåndtering – godt regeringen handler11.9.2025 17:08:57 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har truffet beslutning, som indebærer et loft over kommunernes emballagegebyrer samt statslig dækning af en række administrative gebyrer.
EU’s landbrugsministre lader sig inspirere af dansk landbrug8.9.2025 16:54:45 CEST | Pressemeddelelse
EU's landbrugsminstre er samlet i Danmark. På programmet er både landbrugsbesøg og besøg hos en række virksomheder, der tilsammen viser dansk landbrug og fødevareindustriens styrker, når det kommer til kvalitet, teknologi og klimaomstilling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum