Landbrug & Fødevarer

Vinderne af Mejeriprisen 2022 er fundet

Del

Dette års vindere af Mejeriprisen er blevet kåret. Der var hård konkurrence blandt ostehandlerne, hvor det i sidste ende blev Klingenberg Ost i Odense, der løb med titlen. MENY på Fabrikvej i Viborg fik overrakt en ærespris for sit seriøse arbejde med mejerikategorien gennem lang tid.

MENY i Viborg har haft stor succes med at satse på mejeriafdelingen – som har grene ud i hvert hjørne af butikken. Derfor gik Mejeriprisens ærespris til MENY, da de er unikke i deres tilgang til at inspirere til mersalg gennem sameksponering med andre produkter. Det gælder både i den store mejeriafdeling, men også i andre af butikkens afdelinger. Vinderen af prisen for ostehandlere, Klingenberg Ost fra Odense, formår også at udfolde mejerikategoriens mange muligheder med sit enorme sortiment af både lokale delikatesser og eksotiske oste. 

- Årets Mejeripriser går for første gang til en privat ostehandler efter flere år, hvor vi har fokuseret på disountbutikkerne. De private ostehandlere har en særlig rolle med muligheden for at yde den helt personlige kundebetjening. Kunderne guides, udfordres og vejledes med smagsprøver og viden. Vinderen i år udmærker sig ved et særligt stort udvalg og ved at give en fantastisk og helt personlig kundeoplevelse i et ellers tæt felt af fantastiske ostebutikker fra hele landet, siger chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer, Mette Jasper Gammicchia.

- I supermarkedskategorien har vi valgt at præmiere et supermarked, hvor mejeriafdelingen skiller sig ud og sætter nye standarder for, hvordan en mejerafdeling kan drives. Kunderne udfordres til krydssalg og mersalg på alle tænkelige måder i butikken, og mejeriprodukterne appellerer til nye brugsanvendelser og måltidssammenhænge, siger Mette Jasper Gammicchia.

Ærespris og fynsk ostestolthed

Mejeriprisen var i år opdelt i en ærespris i kategorien for Super- og hypermarkeder og en kategori for de klassiske ostehandlere. Prisens formål er at hylde de butikker, der giver kunderne ny inspiration i mejeriets verden og deler ud af de gode smagsoplevelser med ost.

De to vindere iscenesætter ost på så overbevisende vis, at juryen blev blæst omkuld af deres passion og honorerede det med en Mejeripris. Det var to stolte vindere fra MENY på Fabrikvej i Viborg og Klingenberg i Odense, der modtog de velfortjente Mejeripriser foran en sal fyldt med folk fra fødevarebranchen til Fødevaredagen 2022 på Hindsgavl Slot:

- Det er mega fedt, det her. Det er en kæmpe cadeau til det arbejde, man gør hver dag for at skabe oplevelser for sine kunder. Det er det, jeg går på arbejde for hver eneste dag, siger Kenneth Østergreen fra MENY Viborg, der vinder i kategorien ”Supermarked/hypermarked”.

”Det er lækkert at blive anerkendt for det stykke arbejde, vi laver til dagligt. Det giver vores team styrke, og det skaber glade kunder. Det er super flot at komme i liga med de bedste og så endda løbe med prisen. Det kan man kun glæde sig over. Den statuette kommer op på disken i butikken. Så glæder vi os bare til at udnytte samarbejdet med Steensgaard Herregaard , som vi er overtaget af – flere fynske specialiteter er på vej, siger teamet fra Klingenberg Ost i Odense, der vinder i kategorien ”Private ostehandlere”. 

Du kan se vinderbilleder og læse mere om Fødevaredagen 2022 på goderåvarer.dk/priser

Kontakter

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

De nominerede i kategorien Private Ostehandlere:

Manfred Dieter Schedler, ostehandler, JAMA Ost, Risskov

Allan Caseus, ostehandler, Caseus Ost og Delikatesser, Roskilde

Kaj Jørgensen, ostehandler, Klingenberg Ost, Odense

 

Æredspris i kategorien Supermarked/hypermarked:

Kenneth Østergreen, ostemester, MENY Viborg

I kategorien ”Supermarkeder/hypermarked” har L&F valgt at nominere én kandidat, som indstilles for sit helt særlige arbejde med ostekategorien.

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum