Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Vinderne af Københavns Erhvervspris 2019 er kåret

Del
Fire københavnske virksomheder har netop vundet Københavns Erhvervspris 2019. Prisoverrækkelsen fandt sted onsdag den 15. maj til det årlige Erhvervsdialogmøde på Københavns Rådhus
Fotograf: Claudia Dons for Københavns Kommune
Fotograf: Claudia Dons for Københavns Kommune

Igen i år var det et stærkt felt af virksomheder. Vinderne af Københavns Erhvervspris 2019 blev bådudlejningsfirmaet GoBoat, velfærdsleverandøren DUOS, appen mod madspild Too Good to Go, og leverandøren af værktøj og beslag Carl Ras.

Københavns Kommunes Erhvervspris blev overrakt onsdag den 15. maj til de fire vindende virksomheder. Vinderne bidrager på hver sin måde til hovedstadens vækst. Og de udmærker sig inden for kategorierne attraktiv storby, innovation, iværksætteri samt ved at tage et miljømæssigt og socialt ansvar.

Det vækker stor glæde på Københavns Rådhus.

”Stort tillykke til årets vindere af Københavns Erhvervspris – og titlen som byens bedste virksomheder. I formår at skabe vækst, flere arbejdspladser og grønne løsninger til København og går dermed foran på fornemste vis. Det stærke felt vidner også om en kæmpe styrke og diversitet i det københavnske erhvervsliv med så forskellige brancher repræsenteret”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

”Det er fuldt fortjent, at Carl Ras tager prisen for CSR, miljøansvar og socialøkonomiske virksomheder. Det er imponerende, hvordan virksomheden yder en kæmpe indsats for både miljøet, udviklingslandene og mennesker, der har ryggen mod muren. Det er også min opfattelse, at Carl Ras med et godt eksempel påvirker byggebranchen til at hjælpe udsatte ledige med et job at stå op til hver dag og hjælpe dem videre i livet. Det er flot”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

”Jeg er meget glad for at uddele prisen for iværksætteri til Too Good To Go. Det er fantastisk, når en virksomhed går forrest i kampen mod madspild. Det er én af vores største udfordringer, og her er et konkret og positivt eksempel på, at vi kan komme problemet til livs”, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

”Innovation er et fuldstændig afgørende element for det københavnske erhvervsliv. Vi har brug for virksomheder, der løser opgaverne smartere. Fx ved at udnytte de nye teknologiske muligheder eller simpelthen ved at tænke ud af boksen og finde nye løsninger”, siger socialborgmester Mia Nyegaard (B).

”Jeg er rigtig glad for, at københavnerne har hjulpet os med gode tip til virksomheder, der gør noget særligt, så vi nu kan sætte pris på fire virksomheder, der understøtter kommunens vigtige arbejde med at nedbringe luftforureningen, dæmme op for madspild og skabe et rummeligt arbejdsmarked”, siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

De fire vindere er udpeget af medlemmer af Københavns Erhvervsråd på baggrund af 19 nominerede virksomheder. Dommerkomiteen bestod i år af fire medlemmer fra Københavns Erhvervsråd:

  • Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark
  • Yael Bassan, direktør, Copenhagen Bicycles
  • Nicklas Kany, adm. direktør, MentorDanmark
  • Dorthe Petersen, direktør, Meyers Madhus

Fakta om vinderne

Læs mere om vinderne og øvrige nominerede virksomheder på https://www.kk.dk/erhvervspris.

KBH SOM ATTRAKTIV STORBY

GoBoat har formået at integrere byens kanaler på en ny og attraktiv måde og havde i 2018 hele 260.000 brugere. GoBoat skaber oplevelser for både københavnere, besøgende og turister, og er international ambassadør for København.

INNOVATION

DUOS har formået at italesætte fleksjobbere som en ressource og tænke innovativt indenfor socialt arbejde og rekruttering. Virksomheden har fået borgere, der i længere tid har været på kanten af arbejdsmarkedet, i job, hvor de kan bruge deres kompetencer overfor medborgere, der har brug for hjælp i hverdagen.

IVÆRKSÆTTERI

Too Good To Go bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forretninger og restaurationer, der ved lukketid har mad i overskud. Efter tre år bruges appen i ni lande, har otte millioner registrerede brugere og samarbejder med over 16.000 forretninger. Har i alt reddet over 11 millioner måltider fra skraldespanden.

CSR, MILJØANSVAR OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER

Carl Ras sætter social og miljømæssig ansvarlighed højt på dagsordenen, samtidigt med at de skaber en solid forretning med en fornuftig vækst. Carl Ras indsamler og donerer brugt værktøj til projekter i udviklingslande, genanvender plastkrus, leverer varer på eldrevne scootere og samarbejder med organisationen Plastic Change.

Fakta om Københavns Erhvervspris

  • Københavns Erhvervspris blev uddelt for første gang i 2016.
  • Den fysiske pris er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og er fremstillet i beton. Prisens cirkulære udformning peger på Københavns Kommunes vision ”Københavnerfortællingen”, som handler om, at København skal være en by præget af vækst og livskvalitet. Samtidig afspejler prisen dialogen mellem kommunen og erhvervslivet: Byen giver til erhvervslivet, og erhvervslivet giver til byen.

Læs mere om prisens kriterier på https://www.kk.dk/erhvervspris.

Fakta om Københavns erhvervspolitik

Københavns Kommune arbejder målrettet for at gøre det nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i København. Københavns Kommune har bl.a.:

  • Implementeret en erhvervs- og vækstpolitik med fokus på at styrke væksten og jobskabelsen i København.
  • Etableret ”Task force for bedre erhvervsforhold i København”, som i foråret 2018 fremlagde 37 anbefalinger. 23 af disse kom med i kommunens budgetaftale, og flere af de øvrige anbefalinger er også ved at blive realiseret.
  • Etableret Københavns Erhvervshus, hvor virksomheder får én nem indgang til kommunen og kan få gratis hjælp til rekruttering af medarbejdere, rådgivning og kurser til iværksættere og nystartede virksomheder.
  • Nedsat Københavns Erhvervsråd i 2014 med knap 30 virksomheds- og universitetsledere, som giver sparring og retning for udviklingen af Københavns erhvervs- og vækstpolitiske indsatser.

For yderligere oplysninger

  • Overborgmester Frank Jensen, via pressechef Rikke Egelund,
  • tlf. 3147 9497.
  • Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, via pressechef Claus Bøggild tlf. 2282 8437.
  • Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, via Kultur- og Fritidsforvaltningen, tlf. 2939 2999.
  • Socialborgmester Mia Nyegaard, via pressekonsulent Mikkel Sander Rydzy tlf. 2446 3051.
  • Stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen, via pressechef Morten Rixen, tlf. 5168 0619.

Billeder

Fotograf: Claudia Dons for Københavns Kommune
Fotograf: Claudia Dons for Københavns Kommune
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye