Hjørring Kommune

Vinderne af Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2021 og af Hædrende omtale for god Arkitektur

Del

Uddeling af Arkitekturprisen og Hædrende omtale fandt sted ved et offentligt arrangement torsdag den 7. oktober 2021 kl. 16.30 – 18.00 i Kornets Hus, Guldagervej 501, 9800 Hjørring.

Vinderne er: 

Kornets Hus – Arkitekturprisen 2021 

Bygherrre: Kornets Hus 

Arkitekt: Reiulf Ramstad Arkitekter  

 

Et enkelt og skulpturelt byggeri rejser sig mellem marker og horisont og fortolker lokalt gårdbyggeri, som et vartegn der rækker ud i verden. 

Med vinkelhusets enkle greb får bygningens funktioner en naturlig og klar opdeling og bindes samtidig flot sammen af fællesområdet, så duften af brød breder sig på tværs af bygningen. Det giver udstillingen om kornet en ekstra dimension.  

Byggeriets gennemførte taktilitet og varme nuancer, i husets indre og ydre, byder velkommen og inviterer til at forlænge besøget og til et snarligt gensyn. 

 

Stakladen ved Tolne Skovpavillon – Hædrende omtale for god arkitektur 

Bygherre: Foreningen Tolne Skovpavillon 

Arkitekt: Erik Arkitekter A/S 

 

Stakladen er et taktilt, enkelt og underspillet byggeri smukt rodfæstet i kulturmiljøet og naturen ved Tolne Skovpavillon.  

Projektet er et nutidigt bud på et lokalt drevet forsamlingshus med en ny indretning, der giver stedet både funktionalitet og rumlige oplevelser.  

Byggeriet er opført i enkle proportioner i træ fra Tolne Skov, og fortolker den oprindelige staklade, fornyer og genfortæller stedets historie”.   

 

Byhus og gammel smedje i Løkken – Hædrende omtale for god arkitektur 

Bygherre: Mie Raunsmed Svane 

Arkitekt: Arkitekt Gitte Hansen maa og kimthorsell Architects 

 

Et vellykket eksempel på, at der ud af eksisterende og nedslidte bygninger, 

med det rette blik, kan skabes et inviterende byggeri, der bidrager til det lokale byliv.  

Smedjen og forhuset har gennemgået en fin transformation til et nyt og imødekommende hjørne i Løkken bymidte og er inspiration til efterfølgelse for andre lokale byhuse. 

Stemningen fra ”det gamle Løkken” er indfanget samtidig med, at indretningen er fornyet, og der er skabt læfyldte gårdrumsmiljøer, som både fremhæver kulturarven, men også peger fremad og skaber rammer for nye muligheder”.   

 

Vandtårnet i Tårs – Hædrende omtale for god arkitektur 

Bygherre: Tårs Vandværk  

Arkitekter: Erik Arkitekter 

 

Vandtårnet er transformeret til et nyt og moderne vartegn for Tårs.  

Transformationen har givet tårnet nyt liv og med de nye ”øjne” og det markante, røde trappetårn som rygrad, står det som en stolt vogter og skuer ud over Tårs og det omkringliggende landskab.  

Stedet er blevet et lokalt møde- og aktivitetssted og et mangfoldigt besøgsmål for alle”. 

Fakta:

Læs mere på kommunens hjemmeside: https://hjoerring.dk/borger/bolig/byggeri/hjoerring-kommunes-arkitekturprisHer kan alle årets kandidater ses, og man kan læse mere om for formålet med prisen, retningslinjer for præmiering samt om præmieringskomiteen medlemmer. 

Kontakter

Byplanlægger Line Hesselholt Hansen
Tlf. 72 33 67 72
line.hesselholt@hjoerring.dk

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune siger tak til frivillige fra fritids- og foreningslivet med en Tak-Til-jer-Fest7.10.2021 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg inviterer frivillige bestyrelsesmedlemmer, ledere, trænere, instruktører og hjælpetrænere fra fritids- og foreningslivet til Tak-Til-jer-Møde. Udover buffet, musik og tid til at have det hyggeligt med vennerne, vil der også være stand up med Jonas Mogensen, som lige nu optræder i Stormester på Tv2. Han er også kendt fra satireserien Minkavlerne på TV Zulu.

Frivillighedsfest aflyst i sidste øjeblik på grund af stigende smitte i aldersgruppen 50+24.9.2021 15:17:40 CEST | Pressemeddelelse

De seneste par dage har antallet af coronasmittede i aldersgruppen 50+ været stigende, og i dag er antallet af nysmittede 26. Der er tale om et usædvanligt højt smittetryk netop for denne aldersgruppe. Langt hovedparten af de smittede er over 50 år. Antallet af nysmittede har fulgt samme mønster de seneste par dage. Hjørring Kommune har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i dag, fredag. Derfor har Hjørring Kommunes krisestab, ud fra et forsigtighedsprincip, i sidste øjeblik valgt at aflyse en frivilligfest, som var planlagt i Vrå med op imod 350 deltagere. Årsagen til at netop dette arrangement bliver aflyst er især, at hovedparten af deltagerne netop er i aldersgruppen over 50 år. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at deres smitteopsporing er i gang med at afdække smittekæder i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune har ikke viden om, hvor mange af de nye smittede, der er vaccineret. Uanset om man er vaccineret eller ej, er der derfor ekstra god grund til at huske de ve

Enigt byråd bag ansvarligt budgetforlig for 202223.9.2021 09:01:44 CEST | Pressemeddelelse

Et samlet Byråd har indgået et budgetforlig, som sikrer et uændret serviceniveau i 2022 og fortsatte investeringer i udvikling i hele kommunen. - Jeg er tilfreds med, at vi kan fastholde serviceniveauet. Det er vigtigt for vores borgere. Det er nemlig noget af det, der har en stor betydning, og som alle kan mærke i hverdagen. Derfor er vi i byrådet glade for at vedtage et budget, hvor det er lykkedes, siger borgmester Arne Boelt (S). Budgetforliget sikrer finansiering af driftsudgifter til flere ældre og stigende udgifter til det specialiserede socialområde nærmere bestemt Børne- og Familieområdet og Voksenhandicap. Med disse stigende udgifter kræver det, at der afsættes flere penge for at fastholde et uændret serviceniveau. Derfor er der i 2022 tilført følgende i forhold til budget 2021: 5,1 mio. kroner til sundheds- og ældreområdet 16,7 mio. kroner til voksen- handicapområdet 9,1 mio. kroner til børne- og familieområdet Også plads til investeringer Hjørring Byråd arbejder med et lang

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum