Aabenraa Kommune

Vinderne af årets bygningspræmieringer i Aabenraa Kommune er fundet

Del

Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit blev mandag 4. oktober uddelt ved arrangementet Arkitekturens Dag på Det Gamle Rådhus.

Det er hele tre år siden, at ny og gammel arkitektur blev hædret sidst i Aabenraa Kommune. Derfor var der også to ligeværdige vindere på podiet, da Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet mandag aften ved Arkitekturens Dag uddelte Arkitekturprisen 2021. De to vindere af Arkitekturprisen er det nye Krematorium ved Kirkegården i Aabenraa – Aabenraa Krematorium – og det utraditionelle shelter Hængende Ly ved Genner Hoel Camping.

- Med Arkitekturprisen anerkender bedømmelsesudvalget den særlige kontrastfyldte opgave, det har været at tegne et krematorie – et højtideligt sted, hvor man både tager afsked med sine kære, men som samtidigt også er en arbejdsplads. Aabenraa Krematorium er et kompromisløst byggeri, som med sit enkle formsprog og høje detaljeringsgrad skaber en værdig afsked og oplevelse, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By, og fortsætter:

- Med uddelingen af endnu en Arkitekturpris anderkender bedømmelsesudvalget desuden det poetiske og eksperimenterende shelter Hængende Ly. Hængende ly – også kaldet ”reden” – får prisen på grund af sin innovative og nyskabende måde at skabe et shelter, som adskiller sig fra det traditionelle. Det giver den besøgende en unik naturoplevelse.

Yderligere to priser
Til Arkitekturens Dag blev Nygade 39B i Aabenraa også hædret. Det gjorde bygningen, da den modtog Bygningsforbedringsprisen.

- Ejerne får prisen, fordi de har formået at totalrenovere et bevaringsværdigt byhus på en enkel og traditionel måde. Ejerne er gået pragmatisk til værks, og tingene er ikke overgjorte. Man har ladet huset fortælle sin egen historie og på den måde formået at bevare sjælen og stemningen i huset, siger Philip Tietje og fortæller, at der også var rosende omtale til ejerne af ejendommen Flensborgvej 158 for istandsættelsen af det fredede Bomhus ved Styrtom, som med istandsættelsen har sørget for at bevare en særlig unik kulturhistorie for fremtiden.

Herudover fik Aabenraa Kommunes borgere også sat deres aftryk på aftenen. For gennem hele uge 37 har interesserede borgere nemlig kunnet stemme på deres favorit blandt de ni kandidater til Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen. I år kunne der stemmes via kommunens hjemmeside, og det var der 1021 borgere, som havde gjort.

Der var tæt løb særligt mellem 1. og 2. pladsen, men Hængende Ly vandt med 13 stemmer mere end 2. pladsen, som gik til Naldtanglejren. I alt havde 201 valgt at stemme på det Hængende Ly.

Kontakter

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Afdelingschef, Plan & Udvikling, Bo Riis Duun, tlf.: 73 76 70 87; e-mail: brd@aabenraa.dk

Arkitekt Plan & Udvikling, Frederikke Winther, tlf.: 73 76 88 05; e-mail: fsw@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Download
Aabenraa Krematorium – nyt krematorie ved Kirkegården.
Aabenraa Krematorium – nyt krematorie ved Kirkegården.
Download
Hængende Ly ”Reden” – svævende shelter ved Highpark Sønderjylland.
Hængende Ly ”Reden” – svævende shelter ved Highpark Sønderjylland.
Download
Nygade 39B – istandsættelse af bevaringsværdigt byhus.
Nygade 39B – istandsættelse af bevaringsværdigt byhus.
Download
Flensborgvej 158 – istandsættelse af fredet Bomhus.
Flensborgvej 158 – istandsættelse af fredet Bomhus.
Download
Naldtanglejren – nybygget lejrskole ved Alssund.
Naldtanglejren – nybygget lejrskole ved Alssund.
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum