LandboUngdom

Vinderen af DM i pløjning kvalificerer sig til VM i Rusland

Del

Martin Lindberg Velling fra Hobro vandt for femte gang i træk DM i pløjning, som i år var arrangeret af LandboUngdom Region Aalborg.

Over 1400 mennesker var mødt op på Rokkedahl Landbrug ved Nibe for at følge med, da 29 pløjere skulle dyste om titlen som Danmarks bedste pløjer. Hele formiddagen summede gården af traktorer i alle størrelser og aldre.

På fire timer blev markerne omkring Rokkedahl sorte af vendt muld. Og pløjerne brugte al koncentration på at lave de bedste plovfurer. Der blev målt, indstillet og skruet på plove og traktorer efter alle kunstens regler. Ud over et stort antal besøgende, så var der noget særligt over årets DM i pløjning.

“Vi har haft virkelig gode rammer i år. Jorden er god, vejret er godt og Rokkedahl har været nogle rigtig gode samarbejdspartnere. Det har været helt gnidningsfrit, uanset hvad vi er kommet med,” siger pløjeleder Søren Staun.

Selvom rammerne var i top, så kæmpede dagens vinder lidt med mulden.

“Jeg er vant til grønjord, men i år var det stubjord, vi pløjede i, så det gjorde det lidt svært. Jeg havde faktisk ikke regnet med at vinde i år, for jeg har heller ikke fået trænet ret meget, fordi jeg har været med til at arrangere stævnet,” siger Martin Lindberg Velling.

På trods af pres og en skæv start på sin flækning, så er Martin Lindberg Velling godt tilfreds med sejreren og den femte DM-titel i træk. Han har med dagens resultat på 118,50 point kvalificeret sig til VM i pløjning i Rusland i 2022.

Sidste år måtte DM i pløjning afholdes uden publikum af hensyn til corona-restriktioner. Men i år var fremmødet særligt stort. Og det krævede et stort arbejde fra de ca. 15 frivillige, der har knoklet med billetsalg, hegnopsætning og forplejning af de mange gæster og pløjere i løbet af dagen.

 

Her vinderne af alle kategorier til DM 2021

Standardplov Junior

 1. Magnus Jensby Krejberg, Nykøbing Mors.
 2. Jacob Neimann, Hobro.

Standardplov Senior

 1. Martin Lindberg Velling, Hobro.
 2. Flemming Thorsager, Give.
 3. Palle Lind Christensen, Hjørring.

Vendeplov Junior

 1. Anders Andersen, Kjellerup.
 2. Joachim Nørgaard Tang Mouritsen, Frøslev.
 3. Mille Nordquist Hansen, Kjellerup.

Vendeplov Senior

 1. Jesper Madsen, Odder.
 2. Søren Korsgaard, Holstebro.

Landbrugsklassen

 1. Nis Geertsen, Hanstholm.
 2. Kasper Holmbo Bak, Vils.
 3. Martin T. Jensen, Kjellerup.

Fakta:

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet på 12 forskellige parametre på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.

Kontakter

Jacob Neimann
Formand for styregruppen til DM i pløjning 2021 og næstformand i Landspløjeudvalget i LandboUngdom
42182305

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Billeder

Links

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum