DI Sydsjælland

Vinder af titlen som årets lærling på Sydsjælland: Chris viser vejen for andre lærlinge

Del

Chris Niece nærmest sparkede døren ind, da han som led i sin uddannelse til klejnsmed var ude og besøge Novenco Building & Industry A/S for et år siden. Hvad der startede som et fire ugers forløb blev hurtigt til daglig gang på virksomheden. For allerede fra første dag viste han de talenter og det ansvar, som virksomheden har nydt godt af lige siden.

Den engagerede lærling har aldrig været bange for at tage fat og kaste sig ud i nye opgaver. Med et altid godt humør og en stor modenhed, går han gerne forrest. Ingen opgave er for stor eller for lille. Derfor bliver Chris Niece onsdag den 25. april kl. 17.50 hædret med DI Sydsjællands Lærlingepris 2018.

Hver morgen tager Chris turen fra Stokkemarke mellem Nakskov og Maribo til Novenco Building & Industry A/S i Næstved – en tur, der tager lidt over en time. Men det gør han gerne, og oftest møder han ind som en af de første.

- Chris har et helt ekstraordinært gå-på-mod. Han er meget vellidt blandt sine kollegaer og er den slags medarbejder, man bare altid kan regne med. Vi har altid en større gruppe lærlinge på virksomheden, og her er det guld værd at have sådan en som Chris, der viser vejen for de andre, siger Lars Erik Knaack, adm. direktør for Novenco Building & Industry A/S.  

Der har dog været lidt knaster på vejen for Chris. Udfordringer med knæet betød, at han måtte igennem en operation ved juletid sidste år. Chris gjorde selvfølgelig, hvad han kunne for at komme hurtigt tilbage igen, men en periode var han tvunget til kun at arbejde hver anden dag. Det er drønirriterende, når man bare gerne vil have lov til at arbejde.

Virksomhederne leder med lys og lygte efter dygtige faglærte. Det gælder ikke bare klejnsmede, men også industriteknikere, specialiserede smede, elektrikere, plastmagere og en hel række andre fag. Og lige som virksomhederne har brug for flere unge, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse inden for industrien, så har de unge også brug for virksomheder, der har gode praktikpladser.

- Jeg vil gerne opfordre flere til at gøre som Novenco Building & Industry A/S og ansætte lærlinge. Vores virksomheder har brug for, at der bliver uddannet flere faglærte, så det er meget vigtigt, at lærlinge og elever kan få en læreplads. Det er ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet, siger næstformand for DI Sydsjælland Kim G. Jørgensen.

Chris Niece afslutter sin uddannelse til klejnsmed i august 2018.

DI Sydsjællands lærlingepris er netop blevet uddelt på DI Sydsjællands erhvervstræf 2018 på ZBC i Næstved.

Prisen blev overrakt af næstformand for DI Sydsjælland, Kim G. Jørgensen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Marie-Louise Lindeløv, tlf.: 3016 6546, mall@di.dk eller pressekoordinator Jeppe Bo Rasmussen, tlf.: 2440 1897, jebr@di.dk.

Billeder

Information om DI Sydsjælland

DI Sydsjælland
DI SydsjællandFor yderligere information om DI Sydsjælland:

Chefkonsulent Marie-Louise Lindeløv
Mail: mall@di.dk
Tlf. 3377 3305
Mobil: 3016 6543

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Sydsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydsjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum