Boligsiden.dk

Villasalget holder sidste års høje niveau

Del

Salget af villaer er på samme høje niveau som sidste år, viser en ny opgørelse over antallet af bolighandler fra Boligsiden.dk. Der har været størst stigning i handelsaktiviteten på Fyn, hvor salget er øget med over ti procent.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Villasalget har i år overrasket ved at holde sidste års høje niveau. Antallet af villahandler på landsplan matcher nemlig sidste års niveau næsten ned på decimalerne, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk over bolighandlerne i årets første to måneder.

”Det er overraskende, at boligsalget holdt dampen oppe i januar og februar. I andet halvår af 2015 gik markedet ned i gear, og antallet af handler faldt, så man kunne have forventet en lidt mere rolig start på 2016”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Fremgang på Fyn og Vest- og Sydsjælland

De største overraskelser finder man, når man ser på salget i de 11 landsdele. Især Fyn imponerer med en stigning i salget af villaer på 12,8 procent, når man sammenligner årets to første måneder med samme periode sidste år. Salget i Vest- og Sydsjælland er steget næsten lige så meget, nemlig 11,6 procent.

På regionsplan er antallet af villahandler steget mest i Region Nordjylland, hvor der er solgt 6,8 procent flere huse i de to første måneder af 2016 end i samme periode af 2015. I Region Sjælland er antallet af villahandler steget med 6,3 procent i samme periode, og Region Syddanmark har haft en stigning i villasalget på 5,5 procent.

Boligsalget falder i Hovedstaden og Midtjylland  

Region Hovedstaden og Region Midtjylland er de to eneste regioner, der har måttet geare ned. Her er salget af villaer i årets første to måneder faldet henholdsvis 8,4 procent og 4,1 procent i forhold til samme periode i 2015.

”Der kan være to mulige forklaringer på faldet i antallet af handler i hovedstadsområdet og i Region Midtjylland. Det kan være en afmatning af markedet på grund af de mange salg sidste år kombineret med høje priser nær de store byer, der får køberne til at tøve”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Men det kan også være et bevidst valg fra købernes side, at de vender blikket væk fra byerne for at søge bolig i områder, hvor de kan få dobbelt så mange kvadratmeter for pengene, og hvor der er mere lys, luft og plads – fx på Fyn eller Vest- eller Sydsjælland”, siger Birgit Daetz.

Udvikling i antal solgte villaer

(Udvikling i salget i januar og februar 2016 i forhold januar og februar 2015)

Region Nordjylland: 6,8 %

Region Sjælland: 6,3 %

Region Syddanmark: 5,5 %

Region Midtjylland: -4,1 %

Region Hovedstaden: -8,4 %

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum