Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Vildledning om embedsmænds lægebesøg

Del

Berigtigelse: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet forbyder ikke sine ansatte at gå til læge i arbejdstiden som led i en spareøvelse.

Avisen.dk bringer i dag en artikel om, at ansatte i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nu ikke længere kan gå til lægen i arbejdstiden. Under overskriften ”Ministerium strammer: Slut med at gå til læge i arbejdstiden” anføres det, at nye regler for lægebesøg i arbejdstiden er endnu et eksempel på, at der spares, hvad der spares kan.

Historien bygger på et faktuelt forkert grundlag og er vinklet ud fra en helt forkert præmis om, at ministeriets retningslinjer for lægebesøg skal ses som led i en spareøvelse.

Det er ikke korrekt, at medarbejdere i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ikke må gå til lægen i arbejdstiden. Medarbejderne må gerne gå til læge i arbejdstiden, hvor de fleste læger har deres åbningstider. Og medarbejderne kan i mange tilfælde få fri med løn til det. Det er kun i de helt særlige tilfælde, hvor der ikke er tale om sygdom, og hvor lægebesøget har privat karakter, at medarbejderne planlægger besøget som flextid eller ferie.

Retningslinjerne skal ses i sammenhæng med, at der i ministeriet er fleksibel arbejdstid og generelt god mulighed for fleksibel arbejdstilrettelæggelse. I øvrigt en det en praksis, som er gældende på mange andre arbejdspladser.

Intentionen bag ministeriets retningslinjer er ikke at opnå besparelser. Ministeriet har haft et ønske om at ensrette retningslinjerne på tværs af ministerområdet og sikre nogle principper, som er enkle og smidige.

Vi er i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet meget optaget af medarbejdernes arbejdsglæde og trivsel. Vi har bl.a. et stort fokus på sygefravær for at være på forkant med optakter til længerevarende sygdomsforløb og en ordning, hvor medarbejderne i arbejdstiden og med løn kan få gratis psykologisk rådgivning. Og muligheden for at gå til lægen har vores medarbejdere fortsat.

Kontakter

Pressechef

Jesper Caruso

41729184

jesca@efkm.dk

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum